Alcatel-Lucent a fost preluată de Nokia pentru 15,6 miliarde de euro

Nokia preia Alcatel-Lucent

Comisia Europeană a dat undă verde preluării companiei Alcatel-Lucent de către Nokia la suma de 15,5 miliarde de euro. Potrivit estimărilor celei din urmă, acordul va fi finalizat în primele șase luni ale anului viitor, scrie theverge.com.

Scopul acestei preluări este de a stabiliza în Europa un concurent real și capabil pentru companiile de telecomunicații care se dezvoltă rapid în China și Coreea de Sud.

Oficiali ai comisiei Europene au declarat că această înțelegere ”nu ridică probleme de concurență pentru că cele două companii implicate nu sunt competitori direcți și în piața globală există în continuare concurenți activi.”

Această preluare a fost ultimul obiectiv de atins al firmei finlandeze în tranziția sa de la o companie dedicată consumatorilor finali către clienți corporate, în special către cei din industria în care activează. Eșecul companiei în a ține pasul cu piața mobile nu este un secret pentru nimeni și a fost confirmat inclusiv de Nokia prin vânzarea diviziei sale de dispozitive handset de către Microsoft. Potrivit unor zvonuri, și divizia Here Maps ar urma să fie vândută către un conglomerat de producători de automobile format din Audi, BMW și Mercedes.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •