Google și Twitter dezvoltă o platformă care va afișa conținutul în timp real

de Iulia Cimpoeru

Google și Twitter s-au reunit pentru a lucra împreună la o platformă web care va afișa articole în timp real. După introducerea platformei de afișare a conținutului de către Facebook, în mai 2015, Google și Twitter s-au decis să testeze propria soluție real-time Web, informează MediaPost.

Această platformă va permite publisherilor să ofere conținut nișat mult mai rapid și eficient celor care le folosesc serviciile prin intermediul telefonului mobil.

Practic, în momentul în care utilizatorii vor da click pe un link în feed-ul Twitter sau în căutarea Google, articole vor fi afișate integral într-o fereastră pop-up și nu se va mai aștepta câteva secunde până ce acestea se încarcă într-un browser.

Google și Twitter nu vor găzdui propriu-zis articolele, ci vor oferi o captură a acestora de pe site-ul publisherilor. Noua metoda de captare a utilizatorilor prin conținut va crește traficul de pe site-ul publisherilor deoarece oamenii vor veni direct pe pagina site-ului publicației și nu vor ateriza pe o pagină găzduită de Google sau Twitter.

Un alt avantaj al soluției de afișare instantanee a conținutului e faptul că paginile web captate vor reda aceleași reclame care apar live și pe site-ul publicațiilor, iar acest lucru înseamnă că nu vor exista pierderi de publicitate.

Platforma de livrare a conținutului a fost gândită astfel încât să fie open source. Drept urmare, și alte companii o pot folosi pentru a-și afișa instant propriul conținut.

Un alt aspect care merită menționat este dat de faptul că, spre deosebire de Facebook, care are afișat numele pe toate articolele pe care le oferă în timp real, soluția oferită de Google și Twitter nu va afișa numele celor care au dezvoltat-o.

Platforma de livrare a conținutului în timp real dezvoltată de Google și Twitter va fi lansată în această toamnă și va avea, pentru început, conținut livrat de un grup restrâns de publisheri care și-au dat acordul pentru a-și promova conținutul prin această metodă.

(Sursa foto: Flickr)