Zite a fost cumpărată de Flipboard și va fi închisă

Aplicația Zite, care îi permite unui utilizator să își creeze propriul ziar online în funcție de știrile și site-urile pe care vrea să le citească, a fost cumpărată de o aplicație rivală, Flipboard, și se va închide.

Potrivit Techcrunch.com, Flipboard a cumpărat Zite de la CNN pentru suma de aproximativ 60 de milioane de dolari. Concret, CNN a câștigat triplu în raport cu banii pe care i-a dat pe Zite, în urmă cu trei ani – 20 de milioane de dolari.

Citește și CashControl, aplicația care îți gestionează banii!

Prin cumpărarea Zite, Flipboard nu face decât să-și consolideze poziția pe piață în condițiile în care Facebook a lansat, pe 3 martie, aplicația Paper, care este tot un agregator de știri.

Flipboard va închide Zite treptat. Astfel, între 15 și 20 de oameni ai Zite, din San Francisco, se vor alătura Flipboard, care își are birourile în Palo Alto. Printre cei care pleacă nu se va număra și fondatorul Zite, Mark Johnson.

Citește și Facebook se pregătește să lanseze o aplicație de știri denumită Paper

Contractul dintre CNN, parte a grupului media Time Warner, și Flipboard stipulează integrarea materialelor CNN în această platformă online astfel încât vor fi preluate peste 300 de feed-uri de la CNN.

Totodată, cele două companii mai plănuiesc să lanseze împreună reviste online derivate din anumite emisiuni care vor fi transmise pe postul de televiziune CNN.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •