Game of Thrones – pirateria, strategia aleasă de HBO?

Game of Thrones - pirateria, strategia aleasă de HBO?

Jeff Bewkes, CEO-ul companiei de media Time Warner (care deține postul HBO), consideră că desemnarea serialului Game of Thrones drept cel mai piratat serial din lume, reprezintă un ,,premiu” chiar mai important decât un Emmy, potrivit adweek.com.

Game of Thrones, serie produsă de HBO, a fost declarată anul acesta cel mai mai piratat serial al momentului, iar titulatura a fost considerate de Bewkes drept un compliment.

El este de părere că și cei care nu sunt abonați ai HBO și preferă pirateria pentru a viziona serialul, pot încuraja alți oameni să se uite la Game of Thrones. Din acei oameni noi, vor exita, cu siguranță, câțiva care vor dori să se aboneze pentru a urmări producția HBO, deci este o situație win-win.

Produsul Game of Thrones a asigurat celor de la Time câștiguri semnificative, în contextual în care în Statele Unite se dicută despre o nouă lege  „à la carte ” despre care care Jeff Bewkes, consideră că ar aduce pierderi importante rețelelor de televiziunie. Legea ar permite telespectatorii să cumpere individual programele pe care vor să le urmărească,

Game of Thrones - pirateria, strategia aleasă de HBO?

Time Warner a obținut un profit de 7,74 miliarde de dolari, nu doar prin intermediul serialelor HBO ci și prin  intermediul filmelor produse de companie. Man o Steel, spre exemplu, a adus venituri record pentru companie, 200 de milioane de dolari în primele patru zile de la lansare).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •