Companii de top precum Netflix sau Linkedin spun că nu au nicio problemă ca angajații lor să aplice pentru alte joburi

Companii de top precum Netflix sau Linkedin spun ca nu au nicio problema ca angajatii lor sa aplice pentru alte joburi

Deschiderea privind explorarea unor cariere noi ale angajațiilor poate aduce beneficii angajatorilor și companiei. 

Interviurile pentru un job, în timp ce ești deja angajat, pot fi problematice-deseori ajungi să îți minți actualul angajator cu privire la întârzierile la birou sau ținuta office pe care o afișezi deși în restul timpului te îmbraci casual.  

Și totuși, dacă întrebi directorii unor companii de top, ți-ar spune că acest întreg proces este ridicol.  

Un mare număr de companii tech spun că vor să știe când angajații lor își caută un nou job. Și în loc să îi considere trădători, uneori chiar își vor ajuta proprii angajați să o facă, scrie businessinsider.

Câteva studii de management tind să creadă în ideea că ar trebui să îți ajuți angajații să își construiascp cariere de succes, chiar dacă ele nu sunt în cadrul companiei.  

Some management research lends credence to the idea that you should help your employees build fulfilling careers — even if it’s not at your company. 

În cartea sa „Superbosses”, profesorul de afaceri Dartmouth Sydney Finkelstein scrie că cei mai buni manageri nu încearcă să-și păstreze angajații pentru totdeauna. Finkelstein argumentează modul în care „superbosses” au devenit succese în sine este crearea de rețele la nivel de industrie de oameni care au lucrat pentru ei, astfel încât aceștia sunt întotdeauna bine conectați. 

Desigur, dorința de a-i ajuta pe angajați să meargă mai departe poate merge împreună cu alte aspecte mai puțin savuroase ale culturii la locul de muncă. Wall Street Journal a publicat recent un articol despre Netflix, sugerând că mulți angajați sunt în frica constantă de a-și pierde locul de muncă. (Într-adevăr, McCord a spus anterior anjaților săi că, dacă nu mai satisfac nevoile companiei, este foarte posibil să fie înlăturați.) 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •