În ce domenii preferă românii să se angajeze în 2016

Functii de baza ale departamentului de resurse umane

Profilul candidaților și interesele lor reprezintă date importante atât pentru cei interesați să-și găsească un job, cât și pentru companii. Este util ca din postura de candidat să îți cunoști competitorii, iar din postura de recrutor să știi ce preferințe au candidații pentru a veni cu acele oferte care să corespundă așteptărilor lor.

eJobs a analizat preferințele candidaților în perioada iunie-iulie 2016, majoritatea persoanelor chestionate provin din București, din Nord Estul și Nord Vestul țării şi indică Tendințele în piața forței de muncă.

Ingineria, Contabilitatea şi Vânzările în Top 3 domenii preferate de candidaţi

La nivelul întregii țări, cele mai căutate domenii, în care respondenţii chestionarului eJobs doresc să lucreze sunt: Ingineria, aleasă de 9% dintre respondenţi, Contabilitatea-Finanțe, preferată de 7% dintre persoanele chestionate, urmate de Vânzări şi Resurse umane – Psihologie (6% dintre respondenţi pentru fiecare domeniu). Salariile peste medie din domeniul IT, situează acest domeniu pe locul 5 în topul preferințelor candidaților pentru angajare, pe aceeaşi poziţie fiind şi domeniul Achiziții-Logistică-Aprovizionare şi Management-Consultanță (5% dintre respondenţi pentru fiecare domeniu).

Bărbații aleg Transporturile, femeile – domeniul Secretariat-Administrativ

Domeniul de activitate cu cea mai pregnantă prezenţă masculină: 94% este Transporturile. Domeniul cu cea mai pregnantă prezenţă feminină: 89% este Secretariat – Administrativ.

IT-Hardware este pe locul doi în topul domeniilor în care lucrează bărbații, 83% dintre persoanele de sex masculin chestionate, declară că au job în tehnologia informațiilor. Şi domeniul Construcțiilor este dominat de 83% dintre bărbați.

Femeile au, însă, alte domenii preferate decât bărbații, fiind orientate, spre joburile de birou care necesită organizare. Pe primul loc, în cazul lor este domeniul secretariat-administrativ, unde lucrează de 89% dintre femeile chestionate, pe locul doi este Contabilitatea-Finanțe cu 87% dintre femei, iar pe locul trei – Resursele umane și Psihologia.  Majoritatea respondenților provin din București, din Nord-Estul, Nord-Vestul țării, dar și din zona de sud.

Citeşte şi Cele mai puternice intenţii de angajare în România, de la începutul crizei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •