O echipă motivată aduce venituri și cu 250% mai mari

Clientii tai te stiu, le place personalitatea brand-ului, umorul, limbajul.

Companiile românești pun din ce în ce mai mult accent pe satisfacția angajaților la locul de muncă, iar una dintre modalitățile de a crește coeziunea în echipă este organizarea unui teambuilding. În cadrul acestuia, angajații lucrează împreună pentru îndeplinirea unui obiectiv, dezvoltându-și abilități de lucru în echipă și creativitatea, iar efectele resimțite au implicare pe termen lung.

Statisticile arată că  membrii echipelor cu un nivel mare de angajament față de companie aduc venituri de 250% mai mari și sunt cu 87% mai puțin probabil să părăsească locul de muncă. De asemenea, în Statele Unite s-a estimat că se pierd anual peste 3 miliarde de dolari din cauza unor atitudini negative la birou. În schimb, costurile unui teambuidling de 3 zile (2 nopți) la nivel local sunt între 200 și 300 de euro.

Citește și Teambuilding extrem: singuri în pădure, fără hrană și cu capcane la tot pasul

„Specialiștii de HR au înțeles că teambuildingul nu ține doar de componenta de socializare și divertisment, punând acum accent pe obiective și rezultatele obținute după debrief. În cadrul unui teambuilding echipele exersează lucrul în echipă, planificarea și abilitățile de leadership, iar debrief-ul face ca angajații să tragă concluzii referitoare la modurile optime de a lucra în echipă și să le integreze apoi în munca de zi cu zi”, spune Cristian Hossu, Managing Partner Universum.

Compania va organiza pe 25 februarie Universum Inspiration Day, unde peste 300 de specialiștii în HR și evenimente interne vor putea experimenta acest concept, alături de o selecție din peste 100 de concepte de teambuilding.

Foto: stocksnap.io

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •