De ce avem nevoie de mai multe variante de CV-uri

De ce avem nevoie de mai multe variante de CV-uri

Cauți un job de mai mult timp, dar nu au reușit să și prinzi unul dintre posturile la care ai aplicat. De ce? Una dintre cauze ar fi CV-ul pe care îl depui.

Cei de la mashable.com recomandă să ai o prezentare personală pregătit pentru fiecare dintre funcțiile la care aplici. În ce cazuri ar fi nevoie de mai multe CV-uri?

1. Aplici la un job din aceeași industrie în care lucrezi, dar pentru o nouă poziție

Dacă ai lucrat, de exemplu, foarte mult timp ca profesor de școală generală, dar cauți ceva cu un program mai flexibil, trebuie să își pregătești și CV-ul de schimbare. Trebuie să scoți în evidență acele punte forte care te recomandă pentru noul job.

2. Aceeași industrie, altă formulă

Ești contabil. Te-ai plictisit să mergi zi de zi la birou și ai prefera să lucrezi de acasă. În acest caz, CV_ul tău va trebui să scoată în evidență capacitatea ta de a lucra independent, de a avea rezultate bune, fără a fi nevoi să te prezinți la un birou.

3. O nouă industrie, aceeași poziție

Ai lucrate foarte mult timp ca PR în domeniul…construcțiilor, dar vrei să încerci și zona de modă și frumusețe. Poate nu ai o experiență care să te recomande în acest sens, dar sigur ai o serie de abilități pe care să le evidenției în CV în așa fel încât să reiasă că ești potrivit pentru job. De asemenea, este vine să evidenției reușitele pe care le-ai avut până la momentul potrivit în calitate de PR pentru a demonstra că muncești din greu atunci când vrei să realizezi ceva.

4. O nouă industrie, o nouă poziție

Vrei să faci o schimbare radicală în viața ta și vrei să lucrezi într-un domeniu în care nu ai mai lucrate până acum. În CV va trebui să scoți în evidență abilitățile, competențele tale care se potrivesc job-ului respective. Poate ai și studii în domeniu, dar nu au reușit să și aplici ceea ce ai învățat.

Important, atunci când vrei să depui CV-uri, este să ai câteva informații despre funcția respectivă și să pui accent pe acele aspecte din experiența sau trăsăturile tale care te recomandă. De aceea este bine să ai pregătite mai multe variante. Dacă pentru un post va conta mult experiența acumulată, pentru un altul, abilitățile tale s-ar putea să fie mai importante.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •