Finlanda: Companiile își plătesc angajații să facă sport în timpul orelor de lucru

Tot mai mulţi angajatori finlandezi au început să-şi plătească angajaţii pentru a face sport şi a duce un stil de viaţă sănătos. Motivul? Reprezentanții companiilor cred că angajații care au grijă de ei pot avea perfomanţe mai bune la locul de muncă.

Companii finlandeze îşi recompensează angajaţii care fac sport cu bonusuri și vouchere la sălile de sport. Angajaţii care fac jogging sau ciclism primesc, în unele cazuri, bonusuri la salariu. În plus, managerii îi încurajează să participe la evenimente sau competiții sportive, după cum relatează icenews.is.

Angajații, recompensați dacă renunță la fumat

Markku Janback, directorul companiei de macarale Pekkaniska, a declarat că asemenea stimulente ar putea contribui la un stil mai sănătos de viaţă pentru angajaţi, mai ales când aceştia ajung la momentul pensionării. Însă Janback a susținut și că iniţiativa contribuie la îmbunătăţirea atmosferei zilnice de la locul de muncă. De asemenea, Markku Janback a spus că își recompensează angajaţii care renunţă la fumat.

La firma Pekkaniska, angajaţii merg la jogging în timpul programului de lucru şi unii se pregătesc pentru maratonul din Stockholm, care va avea loc în luna mai. Mai mult, compania achită toate costurile aferente acestor evenimente.

Citeşte şi Cum am alungat râsul

Ahti Romo, care administrează un proiect prin care încurajează companiile să promoveze fitness-ul, a declarat că banii nu reprezintă singurul bonus pentru angajaţi. Romo a explicat că asemenea programe ar putea fi benefice pentru companiile cu noi angajaţi, astfel încât aceştia să vadă că angajatorul are grijă de ei. Totodată, Romo a menționat că angajații cu un stil de viață activ sunt mult mai productivi.

Cu toate acestea, Ahti Romo a explicat că nu toți angajații au găsi bonusurile salariale ca atractive și că, în fapt, a face sau a nu face sport e o alegere personală, indiferent de cât de mult s-ar strădui, uneori, angajatorul.

(Foto: d26b73/www.flickr.com

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •