Investiţie de 5 milioane de euro în Podgoria Dealu Mare

Presedintele Giancorrado Ulrich si Oenologul Fiorenzo Rista. Investiţie de 5 milioane de euro în Podgoria Dealu Mare

Producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis finalizează anul acesta o investiţie de 5 milioane de euro în proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare şi anunţă parteneriatul cu distribuitorul Heinrig pentru piaţa locală, informează un comunicat al companiei, remis Manager Express.

Presedintele Giancorrado Ulrich si Oenologul Fiorenzo Rista

Investiţia a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5  hectare plantate cu viţă-de-vie, în centrele viticole Urlaţi, Finteşti şi Năeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare, precum şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat. Aceasta a fost realizată începând cu anul 2008 şi va fi finalizată până la sfârşitul anului în curs. Fondurile alocate proiectului reprezintă atât contribuţia acţionarilor, cât şi finanţare europeană atrasă.

Planurile pentru următorii doi ani prevăd plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export.

„Când i-am propus Marchizului Piero Antinori să viziteze podgoriile din România am ştiut că potenţialul viti-vinicol al acestei ţări îl va convinge să demareze un proiect aici. Parteneriatul cu Halewood România a asigurat infrastructura locală, iar asocierea cu oenologul Fiorenzo Rista a constituit liantul dintre cei doi producători consacraţi şi a garantat derularea investiţiei. Prin finalizarea acestei investiţii, anul 2013 va rămâne un reper important în istoria companiei. Astfel, în următorii ani, vom putea oferi iubitorilor de vin de pretutindeni vinuri premium produse în România. Ne-am propus să contribuim în acest fel la consolidarea pe plan internaţional a imaginii vinurilor româneşti”, a declarat Giancorrado Ulrich, preşedintele Vitis Metamorfosis.

Întreaga industrie are un potenţial fantastic, România fiind una dintre cele mai mari pieţe din lume. Potrivit ultimelor estimări, suntem pe locul 10 sau 11 din punct de vedere al consumului. În mod particular, pentru un producător premium, piaţa românească oferă importante oportunităţi de creştere. Am observat că gusturile consumatorului evoluează, punându-se astfel presiune pe producători să ofere vinuri de o calitate superioară. În prezent, exportul reprezintă aproximativ 5% din totalul vânzărilor Vitis Metamorfosis. Exportăm în ţări precum China, Belgia, Danemarca, Japonia, Olanda, Cehia, Italia. Estimăm că în 2016 vom vinde 15% din producţie la export”,  a mai precizat Giancorrado Ulrich.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al cramei, şi gamele Vitis Metamorfosis şi Fluturi & Farfalle. După recolta acestui an, portofoliul va fi imbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Bio.

Începând cu luna august, vinurile produse de Vitis Metamorfosis sunt distribuite în România printr-un parteneriat exclusiv de unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă, Heinrig Distribution, filiala locală a companiei germane Heinemann. Vitis Metamorfosis este singurul producător autohton de vinuri din portofoliul Heinrig.

Anul acesta, compania românească Vitivinicola I.R., aflată în portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciaţi producători de vinuri din lume, îşi va consolida poziţia în Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua până la sfârşitul anului participaţia deţinută de Halewood România. În urma finalizării procesului de preluare, din acţionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din acţiuni) şi Familia Rista (23% din acţiuni).

Despre Vitis Metamorfosis

Vitis Metamorfosis reprezintă îmbinarea a 26 generaţii de tradiţie în lumea vinului ale familiei Antinori cu experienţa locală a companiei Halewood şi cu talentul oenologului Fiorenzo Rista. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în Podgoria Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantus Primus Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piaţă în 2009.

Despre producția de vin din România

* În România, producția de vin a atins în 2012 un nivel de 3.307,4 mii de hl

* Exporturile au totalizat în această perioadă 110.2 mii. de hl, cu o valorea totală de  17,7 mil. de euro

* România este unul dintre cei cincisprezece producători de vin la nivel mondial şi al şaselea producător de vinuri din Europa după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia, potrivit unui studiu realizat de Patronatul National al Viei si Vinului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •