Pachetul majoritar de acțiuni al Dent Estet – preluat de către MedLife

Mihai Marcu, MedLife: Pachetul majoritar de acțiuni al Dent Estet – preluat de către MedLife

MedLife anunță că a achiziționat pachetul majoritar din cadrul grupului de firme Dent Estet. La ora actuală, Dent Estet reprezintă cel mai mare operator de servicii stomatologice din România, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și din punct de vedere al numărului de unități, grupul reunind șapte clinici în București și în țară.

Cu o experiență de peste 17 ani în medicina dentară din România, grupul de clinici Dent Estet s-a diferențiat prin supraspecializările în tratamente dentare pentru fiecare catogorie de vârstă în parte, adulți, adolescenți și copii, echipa medicală obținând numeroase certificări în Europa și Statele Unite.

Dent Estet a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro, iar pentru 2016 și-a bugetat o creștere de 20%.

“Dent Estet reprezintă unul dintre puținele business-uri de nișă din România care a avut încă de la început o strategie de business bine definită în ceea ce privește dezvoltarea și extinderea companiei, înregistrând și o creștere constantă de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premiză foarte bună pentru a ne uni forțele și a acționa sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premieră în ceea ce privește alinierea a doi lideri în piața de servicii medicale private din România. În următoarea perioadă, țintim să extindem grupul de clinici Dent Estet cu cel puțin 1-2 unități noi în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele șase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităti și farmacii”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, Oana Taban, fondator și Managing Partner al grupului Dent Estet, va păstra integral atribuțiile de management în cadrul grupului, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare și extidere a rețelei Dent Estet. De asemenea, Oana Taban va prelua inclusiv managementul diviziei de stomatologie din cadrul MedLife.

“Suntem onorați de parteneriatul cu MedLife și de faptul că eforturile noastre din ultimii 17 ani au fost recunoscute și apreciate de liderul incontestabil al pieței serviciilor medicale din România. Ne-am alăturat unei companii cu care împărtășim aceleași valori și care s-a dezvoltat, așa cum a făcut și Dent Estet, punând mereu nevoile pacienților în centrul activității sale. De aceea, suntem încrezători că împreună vom contribui la creșterea business-ului, dar și a pieței de profil, investind constant în educație, inovație și continuă dezvoltare a echipei de specialiști. De asemenea, în continuare vom oferi medicilor noștri suportul necesar pentru a se dedica integral actului medical și evoluției lor profesionale” a spus Oana Taban, Managing Partner Dent Estet.

Achiziționarea grupului de clinici Dent Estet, ar reprezenta cea de-a 10 tranzacție derulată de grupul MedLife, primele nouă fiind încheiate. Tranzacția este în curs de avizare de Consiliul Concurenței – o procedură standard care se va extinde pe parcursul următoarelor luni.

„Am finalizat de curând toate tranzacțiile anunțate în ultimele luni, respectiv Centrul de imagistică Prima Medical din Craiova, Banca de celule stem Cells Stem Bank din Timișoara și grupul de clincii și laboatoare Diamed. În acest moment, suntem în discuții avansate cu 4-5 operatori de servicii medicale, și ne-am propus ca în următoarele 18 luni să finalizăm tranzacții cu firme a căror cifră de afaceri depășește 20 milioane euro” a mai spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

MedLife a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri cumulată de 101,5 milioane euro, și estimează că, în 2016, va înregistra o creștere de 30%.

„Ne-am atins obiectivele pentru 2015, fiind prima companie din sistemul medical privat românesc care a depășit pragul de 100 milioane euro. 2016 a început foarte promițător și, în acest context, estimăm o creștere organică de 20%, la care vom adăuga achiziții de minim 10 milioane euro. Nu excludem nici posibilitatea de a derula tranzacții mai mari, situație în care vom ajusta semnificativ în creștere cifra de afaceri” a mai spus Președinte CA MedLife.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 16 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

Despre Dent Estet:

Grupul de clinici Dent Estet este, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei peste 17 ani de la deschidere, echipa s-a extins la un număr de 200 de specialiști, dintre care 73 medici, care au tratat peste 50.000 de pacienți.

Printre inovațiile aduse pe piața din România se numără și aparatele dentare invizibile din exterior, testul de prevenție împotriva cancerului oral, dar și sisteme performante de management și marketing medical, prin intermediul Asociației Dental Office Managers (ADOM).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •