20 de speakeri la cea de-a cincea ediție a TEDxBucharest

20 de speakeri la cea de-a cincea ediție a TEDxBucharest

Organizată sub licența TED, conferința TEDxBucharest revine în acest an cu cea de a cincea ediție, care va avea loc pe data de 9 Noiembrie în București, la Auditorium Pallady.

TEDxBucharest 2013(1)

În fața publicului din România vor apărea 20 de speakeri și performeri români și internaționali, venind din țări precum Marea Britanie, Norvegia, Bulgaria sau România, care prezinta o experiență de viață unică și sunt reprezentativi în domenii precum Economie, Sporturi extreme, IT&C, Arta digitală, Drept, Jurnalism, Arhitectură sau Implicare Socială.

Printre speakerii TEDx Bucharest 2013 se numără:

 • Paul Radu, unul dintre cei mai premiați jurnaliști români de investigație, Knight International Fellow și fondator al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație. A condus departamentul de investigație al Evenimentului Zilei și a colaborat cu BBC News Night, ABC News 20/20, NBC și CBS. Acum dezvoltă un proiect special de investigație, la nivel internațional.
 • George Popescu, co-fondator al start-up-ului Boston Technologies, unul din cele mai promițătoare 500 start-up-uri din SUA conform revistei Inc.
 • Yana Buhrer Tavanier, TED Fellow și activistă pentru drepturile omului. Câștigătoare a multiple premii și distincții, este de asemenea un jurnalist care depune eforturi considerabile pentru a demasca tratamentul inuman acordat copiilor și adulților cu dizabilități intelectuale și de sănătate mintală din zona Balcanilor.
 • Karina Hollekim, schioare recunoscută și temerară în sporturi extreme precum BASE jumping si skydiving, posesoarea unei povești de viață incredibile.
 • Simina Tănăsescu, specialist român recunoscut la nivelul U.E. în drept constituțional.
 • Dragoș Dubina, student la psihologie devenit instructor de sporturi montane și ghid naţional de turism, dar și explorator ale unor tinuturi îndepărtate… dar și alte persoane cu adevărat speciale.

Anul acesta așteptăm în jur de 800 de fani TEDx care vor asculta poveștile impresionante ale unor oameni deosebiți. Ca și anii trecuți publicul care participă la conferințele TEDx este format din oameni frumoși, curioși, care contribuie și sunt implicați în comunitatea din care fac parte. Ei sunt interesați de exemple autentice de succes ale românilor sau de poveștile out-of-the-box ale invitaților internaționali și privesc TEDx ca pe un factor de schimbare.”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Fiecare dintre speakerii prezenți la eveniment va ține un discurs de maximum 18 minute, majoritatea acestor discursuri fiind susținute in limba engleză. Toate prezentările din cadrul evenimentului vor fi preluate ulterior și disponibile pe platforma video a evenimentelor TEDx, ce se desfășoară în peste 60 de țări anul acesta.

Înscrierile se pot face pe site-ul TEDx Bucharest, până la data de 08 Noiembrie 2013, iar prețul unui bilet anul acesta este de 100 USD.

Printre partenerii care susțin acest eveniment in 2013 se numără BRD Groupe Societe Generale, Petrom, Pepsico, Grolsch, The Public Advisors, Hello Menthol precum și Adevărul, ca Partener Media Strategic.

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume.

Despre TED

TED este o organizație non profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual  invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute. 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •