CEO-ul Mozilla, Brendan Eich, şi-a dat demisia din cauza presiunilor. Află ce s-a descoperit despre el

Brendan Eich demisie demisionat Mozilla

CEO-ul Mozilla, Brendan Eich, şi-a dat demisia, joi, la mai puţin de două săptămâni de când a fost numit în funcţie. Directorul Mozilla a demisionat după ce s-a aflat că, în 2008, a sponsorizat o campanie derulată în California împotriva căsătoriilor între partenerii de acelaşi sex.

„Am hotărât să-mi dau demisie din funcţia de CEO, demisie care este efectivă de azi (joi – n.r.), şi să părăsesc Mozilla. Misiunea noastră este mai mare decât oricare dintre noi, individual, şi, dată fiind situaţia, nu pot fi un lider eficient. În perioada următoare mă voi gândi la ce voi face în viitor”, a declarat Eich, potrivit unui comunicat al Mozilla.

Citeşte şi 7 concedieri de CEO care au făcut istorie

Preşedintele executiv al Mozilla, Mitchell Baker, a cerut scuze pentru numirea lui Eich în funcţia de director executiv al companiei.

„Avem angajaţi cu opinii diverse. Cultura noastră de a fi deschişi se extinde până într-acolo unde ne încurajăm personalul şi comunitatea să-şi facă publice părerile şi convingerile. Dar, de data aceasta, nu am reuşit să ascultăm, să ne implicăm şi să fim ghidaţi de către comunitatea noastră”, a subliniat Baker.

Citeşte şi 6 lucruri pe care să le faci înainte să îţi dai demisia

Dovezi ale sponsorizării campaniei anti-gay din 2008 au apărut pe Internet la puţin timp după ce Brendan Eich, care a inventat JavaScript şi care a ajutat la lansarea Mozilla, în anul 1998, a fost numit în funcţia de director executiv.

După numirea sa în fruntea Mozilla, angajaţi ai companiei au postat pe paginile lor de Twitter mesaje în care cereau ca Eich să-şi dea demisia.

Citeşte şi Liderul, între respect și prietenie

Eich le-a cerut scuze celor cărora le-a cauzat „durere” şi şi-a luat angajamentul să promoveze, în cadrul Mozilla, dreptul la egalitate al celor care sunt gay sau lesbiene. Însă, presiunea a fost atât de mare, încât a ajuns la concluzia că demisia este cea mai bună idee.

Sursă: Wall Street Journal

Sursă foto: abcnews.com