Lecția din spatele demisiei CEO-ului Mozilla, Brendan Eich

Brendan Eich

Brendan Eich, CEO al Mozilla, și-a dat demisia din această poziție după ce s-a descoperit că, în 2008, a făcut o donație de 1.000 de dolari pentru organizarea unei campanii anti-gay.

Dă click ca să vezi ce lecții trebuie să învățăm din greșelile lui Brendan Eich

[imagebrowser id=67]

Eich a demisionat din funcția de director general al Mozilla la nici două săptămâni după numire. Însă, potrivit lui Aaron Hurst, CEO al Imperative, poziționarea lui Eich împotriva căsătoriilor între partenerii de același sex nu este singura crimă a fostului șef al Mozilla.

Citește și Cel mai mare obstacol pentru un lider: să țină angajații motivați – interviu cu Bogdan Badea, Managing Director Accace

„Am hotărât să-mi dau demisie din funcţia de CEO, demisie care este efectivă de azi (joi – n.r.), şi să părăsesc Mozilla. Misiunea noastră este mai mare decât oricare dintre noi, individual, şi, dată fiind situaţia, nu pot fi un lider eficient. În perioada următoare mă voi gândi la ce voi face în viitor”, spunea Eich.

Citește și CEO-ul Mozilla, Brendan Eich, şi-a dat demisia din cauza presiunilor. Află ce s-a descoperit despre el

Și are dreptate. Brendan Eich a demonstrat că valorile lui și comportamentul vizavi de comunitatea Mozilla nu sunt cele mai potrivite pentru un CEO al Mozilla.