Cosmin Bucur, noul Director General al Moneycorp România

Cosmin Bucur, noul Director General al Moneycorp Romania

Moneycorp, expert internațional în plăți și schimburi valutare, a anunțat astăzi promovarea lui  Cosmin Bucur în funcția de Director General al sucursalei din România, odată cu încheierea mandatului lui Johan Gabriels, la un an și jumătate după ce Moneycorp a devenit operațională în România.

Nick Huslehurst CFOO al grupului Moneycorp, a declarat cu aceasta ocazie: „Deschiderea sucursalei din România a reprezentat un pas important în implementarea strategiei de expansiune a grupului. Echipa Moneycorp România a atins obiectivele fazei de start-up, reușind cu succes să promoveze brandul, noul model de afaceri și să asigure creșterea susținută a  portofoliului de clienți (portofoliul actual fiind reprezentat de peste 450 companii și persoane fizice). Suntem acum pregătiți să trecem la etapa următoare, de consolidare și dezvoltare. Este, prin urmare, o plăcere să anunțăm preluarea de către Cosmin Bucur a responsabilităților privind piața românească, echipa locală asigurând în viitor și acoperirea regională, în linie cu strategia noastră și cu obiectivele inițiale”.

Cosmin Bucur are o experiență de peste 20 de ani pe piețele financiare, ocupând anterior poziții de top management în ABN AMRO/RBS și Banca Comercială Carpatica. El face parte din echipa Moneycorp România încă de la înființare, ocupând până în prezent funcția de Director Executiv.

Cosmin Bucur a precizat: „Este foarte motivant să vedem că eforturile noastre de a educa piața locală în domeniul transferurilor și plătilor online și de a deservi o cotă semnificativă a pieței din România sunt răsplătite. Clienții sunt receptivi la oferta noastră care are la bază o tehnologie avansată, servicii de calitate superioară și costuri competitive. Cu echipa noastră motivată, având experiența relevantă și reputația ireproșabilă, vom continua să ne dezvoltăm și să asigurăm succesul afacerii. Pentru a fi competitivi, vom aduce o și mai mare transparență și vom genera posibilități sporite de alegere al căror beneficiar final va fi fără îndoială mediul de afaceri. Suntem bucuroși să fim unul dintre primii jucători în acest proces în România și în regiune”.

Timp de peste 35 de ani, grupul Moneycorp, una dintre cele mai mari instituții de plată din lume, a ajutat clienții să economisească timp și bani prin intermediul plăților valutare și internaționale. Prezenți și în România din anul 2016, Moneycorp a construit un portofoliu de peste 300 de companii dintr-o gamă largă de sectoare și peste 150 de persoane fizice. Clienții au posibilitatea de a efectua tranzacțiile utilizând o platformă integrată online și pot folosi expertiza echipei în managementul riscului valutar și instrumentele de protecție împotriva volatilității cursului de schimb. În ultimele luni, grupul Moneycorp a continuat extinderea internațională cu achiziții în SUA, Brazilia și Marea Britanie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •