Două companii românești au fost preluate de Origin Enterprises

apia
Origin Enterprises, companie irlandeză prezentă în Marea Britanie, Polonia și Ucraina, va prelua două companii românești – Redoxim și Comfert, pentru suma de 54,6 milioane de euro, potrivit zf.ro. Ambele firme sunt afaceri antreprenoriale, activând în zona distribuției de îngrășăminte, produse fitosanitare și semințe.
Grupul Comfert Bacău, care în prezent are 180 de angajați și aproape 2.000 de clienți,  va fi preluat pentru suma de 19,4 milioane de euro.  Redoxim, companie fondată în Timișoara în anul 1991, în prezent cu un număr de 190 de angajați și 2.000 de clienți, cu o rețea de distribuție de 55 de unități, va fi preluată integral pentru suma de 35 de milioane de euro, scrie economica.net.
“Redoxim și Comfert reprezintă parteneri strategici pentru Origin, oferindu-ne expertiză complementară, o extindere geografică importantă și susținerea brandului către ferme. Tranzacțiile sunt un pilon de susținere pentru obiectivele Origin de a își dezvolta portofoliul tehnologic și de servicii în piețe noi unde există o nevoie de soluții pentru regiunile agricole. Suntem fericiți să îi primim pe cei de la Redoxim și Confert în organizația noastră,” a declarat Tom O’Mahony, Directorul general Origin Enterprise.
 Comunicatul integral din partea companiei Origin poate fi descărcat de aici.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •