Familia din spatele Lego va cumpăra parcurile Legoland și muzeele Madame Tussauds

Familia din spatele Lego va cumpăra parcurile Legoland și muzeele Madame Tussauds

Investitorii Merlin vor primi 455 pence pentru fiecare acţiune pe care o deţin, cee ce reprezintă o primă de 15% faţă de preţul de 395 de pence pe acţiune înregistrat joi seară de titlurile Merlin Entertainments, transmite Agerpres.

Merlin, compania care deţine şi London Eye, una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale Londrei, urmează să fie deţinut în proporţie de 50% de Kirkbi, compania de investiţii a familiei Kirk Kristiansen care deţine Lego, iar restul de 50% din acţiuni vor fi deţinute de fondul de investiţii Blackstone Group şi fondul canadian de pensii CPPIB.

Kirkbi deţine deja aproape o treime din acţiunile Merlin Entertainments şi a anunţat că tranzacţia de preluare nu ar urma să conducă la modificări semnificative. Toate facilităţile Merlin din Marea Britanie vor rămâne deschise, iar Kirkbi nu are intenţia de a vinde părţi din această afacere.

Înfiinţată în 1999 şi cotată la bursa de la Londra în 2013, Merlin Entertainments a realizat o cifră de afaceri de 1,65 miliarde lire sterline în 2018, an în care a înregistrat 67 milioane de vizitatori la cele peste 100 de parcuri de distracţii ale sale răspândite în 25 de ţări.

Marie Tussaud s-a născut în Strasburg în 1761, a învăţat arta sculptatului în ceară la o vârstă fragedă în timp ce mama sa lucra ca menajeră pentru un doctor care realiza organe umane din ceară.

În timp, femeia a devenit faimoasă pentru sculpturile sale realistice ale celebrităţilor, precum Voltaire sau Jean-Jacques Rousseau.

În timpul Revoluţiei Franceze, Marie a fost încătuştă şi forţată să realizeze măşti pentru nobilii franzeci decapitaţi. Inclusiv pentru primii săi angajatori, Ludovic XVI şi Maria Antoaneta. În cele din urmă, Tussaud a evadat şi a fugit în Londra, unde a deschis primul muzeu al figurilor de ceară. Majoritatea sculpturilor înfăţişau persoane ale regalităţii engleze. Însă, femeia nu şi-a lăsat trecutul însângerat în urmă. Aceasta a reprodus o cameră a torturilor în care erau expuse modele ale criminalilor executaţi.