Fost bancher, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica

Fost bancher, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica

Electrica SA, liderul pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Roţmânia, anunţă numirea lui Cristian Bușu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraie al companiei.

Membru în Consiliul de Administrație al Electrica SA din anul 2014, Cristian Bușu a fost ales în aceasta funcție în cadrul ședinței Consiliului din data de 13 ianuarie 2016, urmând să aibă un mandat pe un an.

Cristian Bușu este, începând cu anul 2011, lector universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București. În prezent, Cristian Bușu este Secretar de Stat în Ministerul Energiei și membru în Consiliul de Administrație al SIF Oltenia. Până de curând, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti. În perioada 2009-2013, Cristian Bușu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor.

Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcția de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, Cristian Bușu este membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Electrica SA este administrată de un Consiliu de Administraţie compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma și Pedro Mielgo Alvarez.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •