François Coste, Groupama Romania, noul președinte CCIFER

François Coste, Groupama Romania, noul președinte CCIFER

Consiliul de administrație al Camerei franceze de comerț și industrie din România (CCIFER), a ales în data de 14 iunie un nou președinte: François Coste, Director general, Groupama România.

În România din 2012, François Coste are o experiență profesională de mai bine de 34 de ani caracterizată de o mare mobilitate geografică ( Franța, Norvegia, Nigeria, China, Japonia, Statele Unite, Spania, România) și a funcțiilor îndeplinite ( CFO, Distribuție, IT, RH, COO, CEO) în cadrul Michelin, Axa și Groupama. S-a alăturat Consiliului de administrație CCIFER începând cu 2013.

În aceeași zi, Consiliul de administrație l-a ales pe Richard Perrin, Advisory Partner, KPMG România, drept Vice-președinte CCIFER. Perrin este administrator CCIFER din 2008 și de-a lungul timpului a coordonat mai multe proiecte strategice la Cameră.

Eric Faidy, președinte Michelin pentru Europa centrală și de sud și-a încheiat după 5 ani misiunea în calitate de membru al Consiliului CCIFER, și după trei ani în calitate de președinte al acesteia.

CCIFER este activ implicată în dezbaterile publice cu privire la subiecte de maximă importantă pentru comunitatea de afaceri precum modificarea legislației muncii, crearea de filiere profesionale de învățământ sau îmbunătățirea infrastructurii. În 2015, CCIFER a publicat Cartea Albă a competitivității care cuprinde 8 sectoare strategice pentru o Românie atractivă și competitivă în economia globală.

CCIFER organizează peste 50 de evenimente anual și le oferă membrilor oportunități de networking și de afaceri. De cinci ani Camera propune un centru de formare continuă și un incubator de afaceri. În 2016, CCIFER a lansat French Hub – o platformă de antreprenoriat pentru a consilia și oferi orientare proiectelor de antreprenoriat venite de la membri.

CCIFER are 450 de membri, care reprezintă 15% du PIB -ul României și mai mult de 135.000 de locuri de muncă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •