CCIFER și CCEF confruntă stereotipurile care apar în cooperarea de afaceri dintre români și francezi

Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) invită oamenii de afaceri, pe 19 iunie 2019, la cel mai original forum economic organizat în România, cu tema “Poveștile care schimbă jocul”. Evenimentul va prilejui confruntarea dintre clișeele și realitățile din cooperarea economică franco-română, pentru a genera noi oportunități de colaborare. Forumul este organizat în colaborare cu Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF), în cadrul Sezonului Cultural Franța-România, al cărui mesaj cheie este „Uitați de clișee!”.

Fiecare secțiune a evenimentului va răspunde cu realități economice la stereotipurile care pot crea dificultăți în cooperarea de afaceri: România: țară low-cost, best-cost sau value-added? Cum ne afectează viitorul întâlnirea dintre stereotipurile naționale și globalizare, inovare și noile tehnologii? Ce înseamnă succes în antreprenoriat, când ne lovim de clișeul „în România nu merge nimic”? Cum atragem, reținem și dezvoltăm talentele versus clișeul „Pleacă toți oamenii buni din țară!”? Cum dezvoltăm relații de afaceri solide cu companiile cu capital francez, când știm clișeul „Francezii sunt aroganți”?

„Ne-am propus să punem în lumină experiențe, proiecte de afaceri și profesioniști din mediul privat care schimbă jocul de ani de zile în România și în Franța. Aceste povești vorbesc despre modernizarea și transformările profunde din societatea românească și franceză și arată cât de false sunt clișeele pe care le auzim la tot pasul. Vrem să vorbim despre noile tendințe, dincolo de stereotipuri, atât din perspectiva competitivității și a profesionalismului, cât și din perspectiva noilor tehnologii și a digitalizării”, a declarat presei Francois Coste, președintele CCIFER.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •