Ioana Birta preia funcția de Director Financiar al Grupului TeraPlast

Ioana Birta preia functia de Director Financiar al Grupului TeraPlast

Din 2013, Ioana a Birta a condus activitățile biroului EY Cluj-Napoca. Și-a construit o carieră importantă în domeniul financiar-contabil activând în cadrul unor companii internaționale de top din sfera auditului și serviciilor de consultanță. De asemenea, ea este membră ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) și CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România).

Nu sunt străină de activitatea companiilor din Grupul Teraplast, de aceea știu că mă  alătur unei echipe profesioniste și fac parte dintr-o companie stabilă, cu șanse reale de creștere și de dezvoltare. După mai bine de 10 ani în domeniul auditului financiar, mă bucur să preiau acest rol, care îmi va aduce diversitate și, cu siguranță, noi provocări. Îmi propun ca departamentul financiar al Teraplast să adauge valoare businessului și să contribuie activ la creștere și dezvoltare”, a declarat Ioana Birta, noul Director Financiar TeraPlast Grup.

Anterior, Ioana Birta se ocupa de activitățile financiare ale subsidiarei TeraSteel, funcție preluată de Edit Orban.
Continuând mandatul de director financiar al TeraSteel, voi asigura integrarea în grup a societăților nou achizițonate, având în vedere că TeraSteel Serbia și Depaco au domenii de activitate complementare. Cele două businessuri noi țintesc în anul 2018 o cifra de afaceri de 70 milioane euro, astfel aportul lor la dezvoltarea grupului este esențială. Experiența profesională și cunoștințele Ioanei Birta reprezintă un plus în cadrul departamentului financiar-contabil contribuind la atingerea obiectivelor economice ale Grupului Teraplast”, a declarat Edit Orban, director financiar TeraSteel.

Procesul de mărire al echipei vine ca o necesitate în urma achizițiilor făcute în România și Serbia, ceea ce impune o abordare mai complexă în gestionarea Grupului.
„În contextul creșterii complexității grupului, mai ales prin achiziția noilor fabrici din România și Serbia, se impune creșterea echipei. Este dificil să găsim specialiști doar în Bistrița. Avem în vedere dezvoltarea departamentelor de analiză financiară și marketing, în cadrul biroului din Cluj”, a declarat Mirela Pop, director general al TeraPlast.

Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de țevi, granule și profile din PVC) și subsidiarele TeraSteel (producător de panouri sandwich și structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre și uși din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016, coordonează activitățile logistice ale Grupului) și Politub (producător de țevi din polietilenă). Recent, Grupul Teraplast a achiziționat 50% din compania Depaco, al doilea producător de țiglă metalică din România, și o fabrică de panouri sandwich, cu o capacitate de producție similară celei a TeraSteel, în Serbia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •