Grupul TeraPlast îl numește pe Bela Varga în poziția de Director General al TeraGlass

Grupul TeraPlast anunta numirea lui Bela Varga in pozitia de Director General al TeraGlass

Grupul TeraPlast, producător român de materiale de construcții, anunță numirea lui Bela Varga în poziția de Director General al TeraGlass. Bela Varga activează de peste 20 de ani în domeniul tâmplăriei PVC, iar în ultimii patru ani a condus în calitate de Director General unul dintre cei mai importanți producători de pe piață.

„La TeraGlass, avem obiective ambiţioase şi proiecte ample în derulare, pentru care experiența în domeniu este esenţială. Parcursul profesional al dlui Varga şi experienţa sa internaţională îl recomandă întru totul pentru această poziţie. Astfel, suntem încrezători că TeraGlass va avea o creștere susținută, în acord cu obiectivele setate pentru următorii ani”, a declarat Alexandru Stânean, administrator TeraGlass.

”Sunt încântat să fac parte din Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari şi dinamici jucători din sectorul construcţiilor. TeraGlass s-a dezvoltat frumos în ultimii ani și există în continuare perspective favorabile de creștere. Împreună cu echipa vom continua dezvoltarea brandului atât pe plan local, cât și internațional”, a declarat Bela Varga, noul Director General TeraGlass.

Bela Varga are o bogată experiență în domeniul tâmplăriei PVC, ocupând de-a lungul timpului funcţii în departamente diverse, precum vânzări sau infrastructură, din poziţii de Sales Manager sau Șef birou regional vânzări. Acesta a beneficiat, de asemenea, de expunere internaţională, având atribuţii în regiune, în calitate de Șef departament infrastructură pentru România, Macedonia și Ungaria. A fost, totodată, membru în Consiliul de Administrație în cadrul unei companii producătoare de soluții pe bază de polimeri.

TeraGlass, compania care deține portofoliul de tâmplărie termoizolantă al Grupului TeraPlast, deține o fabrică în Bistrița cu o capacitate de 120.000 unități/an. Anul trecut, afacerile companiei au crescut cu 26%, față de anul 2017. Mai mult de 70% din cifra de afaceri a TeraGlass din 2018 a provenit din export, cele mai importante piețe fiind cele din Germania, Ungaria, Cehia, Austria, Slovenia sau Slovacia.

Având în vedere cererea aflată în creștere, TeraGlass  și-a propus extinderea capacității de producție. Astfel, a fost demarat un proiect finanțat prin schemă de ajutor de stat, în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Fabrica TeraGlass din Bistrița va fi modernizată la cele mai înalte standarde și va beneficia de un flux de lucru complet automatizat pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC. Finalizarea proiectului va avea loc în toamna acestui an, iar producția pe noile linii va începe în prima parte a anului 2020.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

Citește și: Caroli Foods Group o numeşte pe Roxana Manolescu în funcţia de director executiv

  •  
  •  
  •  
  •  
  •