Ionuț Simion, noul Country Managing Partner al PwC România. Vasile Iuga, Cluster Leader în Europa de SE

De la începutul lunii iulie, PwC România va avea un nou Country Managing Partner. Funcția deținută în prezent de Vasile Iuga va fi preluată de Ionuț Simion. Iuga va continua în poziția de Cluster Leader al PwC în Europa de Sud-Est.

„Încep această nouă etapă într-un moment în care economia globală și consultanța se schimbă în mod fundamental și cu viteză internetului. Principalul obiectiv pe care mi-l propun este legat de leadership în piață, pentru firmă, dar și pentru clienții noștri, atât din sectorul privat, cât și din cel public”, a declarat Simion.

Ionuț Simion (foto dreapta) s-a alăturat PwC România în 2000 și a devenit Partener în cadrul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică al PwC România în anul 2007. De-a lungul timpului a acumulat experiență în domeniul prețurilor de transfer, în structurarea fiscală internațională, precum și în proiecte de fuziuni și achiziții.

A fondat și a coordonat echipă specializată în analiză Prețurilor de Transfer a PwC România, acordând consultanță unora dintre cele mai mari companii românești și internaționale. Ionuț Simion a făcut o specializare în domeniul prețurilor de transfer timp de 6 luni la biroul PwC din New York. Începând cu anul 2012, a coordonat departamentul de taxe al PwC de la Chișinău, Republică Moldova.

Este membru al Asociației Internaționale de Fiscalitate (IFA), membru asistent în cadrul Forumului mixt al Uniunii Europene privind prețurile de transfer și al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Ionuț Simion a fost ales în mai multe rânduri membru în Board-ul Director al Camerei de Comerț Americane din România (AmCham), iar în actualul mandat este Vice-Președinte. De-a lungul timpului, a fost implicat în proiecte importante cu administrația centrală și instituții internaționale, în scopul îmbunătățirii mediului de afaceri din România, legislației fiscale și modernizării sistemului fiscal.

Vasile Iuga, Cluster Leader al PwC în Europa de Sud-Est

Ionuț Simion va prelua funcția de la Vasile Iuga, care a deținut-o timp de unsprezece ani. Iuga va continua în poziția de Cluster Leader al PwC în Europa de Sud-Est.

Vasile Iuga (foto stânga) s-a alăturat PwC România la momentul înființării firmei, în anul 1991. A devenit Partener în 1997 și a fost Country Managing Partner al PwC România începând cu 2004, coordonând peste 650 de angajați în cinci birouri. Din 2005 este membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrală și de Est (CEE – regiune care include 30 de țări, cu peste 7.500 angajați).

În 2008, Vasile Iugă a fost numit Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est (SEE – regiune care acoperă 11 țări, cu peste 1.100 de angajați). Are experiență pe mii de proiecte, derulate de-a lungul a peste 24 de ani în domeniul implementării standardelor internaționale de raportare financiară a auditului financiar, evaluării și restructurării afacerilor, în preluări, fuziuni, achiziții de business, privatizări și consultanță strategică.

PwC este o rețea de firme prezența în 157 de țări cu mai mult de 195.000 de specialiști în audit, consultanță fiscală și consultanță pentru afaceri.