Jean-Pierre Mustier, CEO-ul UniCredit, a vizitat România

Jean-Pierre Mustier, CEO-ul UniCredit, a vizitat Romania

Jean-Pierre Mustier a preluat conducerea Grupului UniCredit în iulie, 2016. Aceasta este prima sa vizită la Bucureşti, în această funcție. Pe parcursul vizitei instituţionale în România, Mustier a fost însoţit de către Carlo Vivaldi, Şeful Diviziei CEE a UniCredit.

În cadrul întrevederilor, Jean-Pierre Mustier a evidențiat rolul central pe care îl deţine Divizia CEE, inclusiv România, şi a menționat planurile grupului de a continua să dezvolte activitatea pe piaţa locală, ca parte a planului strategic Transform 2019.

Jean-Pierre Mustier, CEO UniCredit: “Europa Centrală şi de Est este o regiune foarte interesantă, cu o bază tânără de clienţi şi un context macroeconomic şi bancar solid. Această regiune beneficiază, în plus, de o creştere a PIB-ului şi de câştiguri ajustate la risc mai mari faţă de zona euro. În România, ca şi în regiunea mai amplă a Europei Centrale şi de Est, prioritatea noastră centrală este să ne întărim şi să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă şi performanţa financiară, menţinând, în acelaşi timp, eficienţa costurilor şi atenţia asupra calităţii activelor. Vom continua să oferim clienţilor noştri din România cele mai bune produse şi servicii, cu accent pe dezvoltarea în continuare a ofertelor digitale în concordanţă cu abordarea multichannel din cadrul Grupului”.

UniCredit este o Bancă Comercială Pan Europeană simplă şi de succes, cu un sistem complet integrat de Bancă Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de clienţi o reţea unică vest, central şi est-europeană.

În regiunea Central şi Est Europeană, ţintele planului Transform 2019 includ: consolidarea poziţiei de lider prin creştere organică, cu o creştere a veniturilor (CAGR) de 2,6% în 2019, concentrare pe inovaţie şi digitalizare, cu obiectivul de a adăuga 2,6 milioane de noi clienți (net) până în 2019, precum și cu focus asupra economiilor de costuri și a unei discipline continue a riscului, urmărind o rată a raportului costuri / venituri stabilă la 37,1% în 2019.

FOTO: unicreditgroup.eu