LinkedIn îşi extinde operaţiunile din Irlanda cu 800 de noi locuri de muncă

LinkedIn iti extinde operaţtunile din Irlanda cu 800 de noi locuri de munca

Reţeaua de socializare pentru carieră LinkedIn a anunţat joi că va înfiinţa 800 de noi locuri de muncă la cartierul său general pentru Europa, de la Dublin, devenind ultima companie din sectorul tehnologiei care decide să îşi extindă prezenţa în Irlanda, transmite Reuters.

Linkedin, companie deţinută de gigantul american Microsoft, a precizat că noii angajaţi vor lucra la viitorul său sediu amplasat în zona centrală a capitalei Dublin. Graţie noilor locuri de muncă, biroul Linkedin din Irlanda va ajunge la 2.000 de angajaţi şi va fi al doilea birou Linkedin din lume, după cartierul general din Sunnyvale, California.

Această decizie scoate în evidenţă faptul că înfiinţarea de locuri de muncă în Irlanda rămâne la un nivel robust, în pofida intenţiei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană şi a încetinirii economiei mondiale.

Companiile străine sunt responsabile pentru aproximativ o zecime din cele două milioane de locuri de muncă din Irlanda, profitând de faptul că în această ţară taxa pe companii este de 12,5%.

În luna august 2016, Comisia Europeană a ordonat Irlandei să recupereze suma de 13 miliarde euro de la Apple, reprezentând facilităţile fiscale ilegale oferite de Dublin grupului american şi care au oferit acestuia din urmă un avantaj incorect prin încălcarea normelor comunitare. Însă această decizie nu a încetinit crearea de noi locuri de muncă în Irlanda de către companiile multinaţionale.

La începutul acestui an, reţeaua de socializare Facebook a anunţat că va crea 1.000 de noi locuri de muncă la Dublin în 2019. De asemenea, producătorul american de software Salesforce a anunţat şi el că intenţionează să înfiinţeze 1.500 de noi locuri de muncă în Irlanda în următorii ani.

Înfiinţată în 2003, LinkedIn are aproximativ 630 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potenţială conexiune pentru extinderea afacerii şi în alte regiuni. În 2016, Microsoft Corp a ajuns la un acord pentru preluarea reţelei de socializare pentru carieră LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari în numerar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •