Lucian Anghel, noul Preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe

Lucian Anghel, Preşedinte al Directoratului şi Director General al BCR Pensii, a preluat funcţia de Preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), în urma autorizării sale de către BNR.

Doctor în economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică la Academia de Studii Economice şi a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum şi un Executiv Development Program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel şi-a început cariera de bancher în 1996. A avansat treptat, ocupând funcţiile de consilier al preşedintelui băncii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD şi IFC şi trezorier adjunct. Din 2007, a ocupat poziţia de economist-şef şi director executiv al direcţiei de strategie şi cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management, pentru cinci ani. În 2011, a activat şi ca expert extern al Băncii Mondiale.

În 2008, Lucian Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didactic în cadrul SNSPA.

Lucian Anghel a fost numit în 2012 director general al BCR Pensii.

Recent, Lucian Anghel a fost reales pentru al doilea mandat în funcţia de Preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

BCR BpL este liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, cu un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei.

În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe, există peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor încheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL a crescut cu 16%, depăşind 176 milioane lei.