Mediul de business feminin din România se schimbă

Mediul de business feminin din România se schimbă

Conferința Internațională Femei în Afaceri aduce anul acesta la eveniment 19 speakeri, dintre care 5 din mediul internațional de business, dar și un workshop interesant “Go digital global”, susținut de Google Polonia. Conferința este împărțită în 4 paneluri despre educație, branding personal, extinderea afacerilor peste granițe și accesul la banii investitorilor.

“Am constatat că în ultimii ani, mediul de business feminin din România, dar și la nivel global, s-a dezvoltat accelerat. Femeile au devenit mult mai vizibile și active, au înființat firme, afaceri de familie, sau au devenit competitive în mediul corporate. În acest context, ne-am dat seama că este momentul pentru o conferință Femei în Afaceri, după 4 ani de existență și peste 200 de evenimente de business networking”, declară Alice Botnarenco, antreprenoare, fondatoare și președinta organizației FEMEI în AFACERI.

„E limpede că mediul de business feminin din România se schimbă în bine, iar Femei în Afaceri susține acest lucru și dezvoltă proiecte care vor crește și vor consolida comunitatea noastră”, completează Alice Botnarenco.

Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm, una din principalele companii de dermo-cosmetice de pe piața din România, care caută să se extindă și peste hotare este convinsă că modelele cele mai bune ne sunt mai aproape decât credem. “România oferă acum multe exemple de femei care au cariere de succes. Le recomand tinerelor să-și viseze reușitele încă din primii ani de formare profesională, pentru că lucrurile mari se construiesc cu efort și răbdare, începând de foarte devreme. Uneori este nevoie de pași mici, alteori se cere o îndrăzneală extraordinară, un salt rapid făcut la momentul oportun”, spune Rucsandra Hurezeanu, care va speaker la eveniment.

Conferința vine ca o evoluție firească a organizarii, timp de 4 ani, a peste 200 de evenimente de business networking, în cadrul proiectului Meet the WOMAN! și  a construirii unei comunități de business feminin. Evenimentul, organizat anual, poziționat la nivel național și internațional, va aduce un suflu nou în piața conferințelor de profil din România.

Sergiu Neguț, Angel Investor, membru în consiliul de administratie și CEO pentru un număr de afaceri locale, cea mai cunoscută fiind frufru susține că antreprenoriatul român are potențial.

Mă fac eu mare, este vorba antreprenorilor care caută finanțare la cei 3F – family, friends and fools – la angel investors, la venture capitalists. Dacă ai o afacere e frustrant, pentru că spui aceeași poveste de zeci de ori și rar te ascultă cineva. Dacă ești investitor, auzi la fel, zeci de povești până te convinge una. Dar avem în România destul loc ca poveștile să fie spuse și auzite? Dacă facem ce trebuie, ne dezvoltăm curajos și investim chibzuit, businessurile vor crește temeinic, de la subzistență la prosperitate”, continuă Sergiu Neguț.

“Să administrezi o afacere înseamnă să îmbini experienţa şi cunoştinţele acumulate pe parcursul vieţii cu intuiţia, răbdarea şi spiritul de analiză. În acest sens, Conferinţa Femei în Afaceri este o sursă valoroasă  de cunoştinţe şi inspiraţie pentru antreprenoarele şi femeile de afaceri în devenire, conferinţa fiind conturată pe ideea că femeile sunt forţe motrice a prosperităţii economice”, precizează Carmina Vicol, CEO la Prime Capital, instituție financiară nebancară din Republica Moldova, specializată în creditarea ipotecară și a IMM-urilor.

Printre speakerii internaționali ai evenimentului se numără oameni de business din Polonia, Elveția, Republica Moldova, Belgia și Grecia. Cu o evoluție interesantă a carierei, aceștia au lansat afaceri performante, au construit strategii pentru companii multinaționale, au dezvoltat businessuri extinse la nivel mondial: Agnieszka Hryniewicz-Bieniek, Country Business Development Manager Google, Polonia; Max Igor Muller, Managing Director Helvetansa, Elveția; Karin Maquet, Business consultant dedicated to SMEs, Winner Equiwoman Award 2012, Belgia; Maria Vlachou, CEO & Managing Director Fereikos Gefsis and CEO & Managing Director Fereikos Helix, Grecia;  Carmina Vicol, CEO Prime Capital, Moldova.

Speakerii români prezenți la conferință sunt următorii: Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm; Sonia Năstase, Howard Johnson Hotel; Dora Surugiu, Maastricht School of Management; Aliz Kosza, Business Strategist; Petre Nicolae, CBS România; Camelia Șucu, Class Living, Iconic Wine Food&Design; Ioana Mucenic, pastel; Irina Markovits, Image Matters; Paul Olteanu, The Personal Marketing Agency; Doina Cepalis, Te-Rox Prod; Doina Binig, Siveco România; Sergiu Neguț, Maastricht School of Management Rațiu; Virginia Oțel, Garanti Group.

Conferința se adresează femeilor în afaceri din România și din mediul internațional, celor care au putere de decizie în companiile în care activează, antreprenoarelor, celor care vor să înceapă un business și, în egală măsură, celor care sunt interesate de o viață profesională performantă.

Evenimentul va avea loc joi, 17 octombrie 2013, la Howard Johnson Hotel, începând cu ora 8.30.

Informații complete pe site-ul oficial

DESPRE FEMEI ÎN AFACERI

Înființată în 2009 de Alice Botnarenco, organizația FEMEI în AFACERI dezvoltă proiecte care se adresează antreprenoarelor și femeilor care lucrează în companii. În 2012,  organizația a reprezentat România la Global Summit of Women, cel mai mare forum economic internațional pentru femei, a relansat site-ul femei-in-afaceri.ro, poziționat ca un portal cu informații din mediul feminin de afaceri, și a creat prima platformă online de business dedicată femeilor din România.

Anul 2013 înseamnă pentru Femei în Afaceri noi membre, dar și inaugurarea sucursalelor din Brașov și Cluj-Napoca.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •