O experiență a simțurilor: THAI CUSINE în mijlocul capitalei

O experiență a simțurilor: THAI CUSINE în mijlocul capitalei

Restaurantul Roberto’s din cadrul Hotelului Athenee Palace Hilton Bucureşti, în colaborare cu Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT Balkans Office), organizează pe 4 octombrie 2013 un concurs culinar pentru cei pasionaţi de bucătăria Thai.

În concurs se pot înscrie atât amatori cât şi bucătari profesionişti. Înscrierile pentru competiţie sunt deschise până la data de 27 septembrie 2013, iar regulamentul de concurs şi formularul de înscriere se regăsesc pe site-ul Roberto’s şi pe site-ul TAT.

După etapa iniţială de înscrieri, un juriu compus din reprezentanţi ai TAT, Roberto´s şi reprezentanţi media, va alege 6 finalişti care vor participa la competiţia culinară din data de 4 Octombrie, competiţie ce va avea loc în cadrul restaurantului Roberto’s, la Athenee Palace Hilton şi constă în pregătirea de către concurenţi a unui preparat thailandez – Thai Green Curry. Concurenţii trebuie să caute şi să aducă ingredientele ei înşişi (toate ingredientele pot fi obţinute în Bucureşti, în magazinele cu specific asiatic). Detaliile legate de ingrediente se regăsesc în regulamentul de concurs.

Concurenţii au şansa de a câştiga un curs de gătit în Thailanda, un weekend la Athenee Palace Hilton Bucureşti sau un voucher de 400 RON valabil într-unul dintre restaurantele Hotelului Hilton: Roberto’s, English Bar și Café Athenee.

Marți, Chef Chaiyasith Srichom a relizat, la Restaurantul Roberto’s și scurtă demonstrație de gătit în stil Thai, înaintea concursului. Au fost pregătite două salate în care s-au îngrămădit calamari, lemon grass, chili, ardei, coriandru, zahăr de palmier, pătrunjel, lime, lămâie, de carne de porc, sos de pește, castraveți, orez crud prăjit, frunze de kaffir.

Concursul, aflat la prima ediție se dorește a fi un deschizător de drumuri și va fi organizat anual, ca o traditie, în aceeaşi perioadă.

În continuarea concursului culinar, Restaurantul Roberto’s organizează o cină thailandeză cu preparate tradiţionale acompaniate de vinuri româneşti şi străine, muzică şi dansuri thailandez.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •