OLX va cumpăra Tocmai.ro

Grupul Naspers, care controlează în România Emag şi OLX, va cumpăra tocmai.ro. Decizia a fost luată pe 12 februarie, iar tranzacţia se va face la nivel internaţional, între grupurile-mamă.

Grupul norvegian Schibsted Media Group va vinde către sud-africanii de la Naspers firma care deţine site-ul de anunţuri www.tocmai.ro, tranzacţie care va include, se pare, şi subsidiara din Portugalia, conform raportului Q4 Interim, publicat de Schibsted Media Group pe 13 februarie.

”Schibsted a ajuns la un acord cu Naspers pentru preluarea operaţiunilor din Ungaria. Schibsted va vinde operaţiunile deţinute în România şi Portugalia către Naspers”, se arată în raport.

Deși raportul nu precizează dacă cele două platforme de anunțuri vor fi unite, CEO-ul Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, a declarat că ”o fuziune a două site-uri mari de anunțuri ar crește semnificativ valoarea pentru consumatori. Pe un singur site ar fi disponibile mai multe obiecte scoase la vânzare, care vor putea fi văzute de mai mulți oameni”, potrivit Nasdaq.

Nu a fost anunțată, încă, valoarea tranzacţiei.

Primul plan al noilor ”proprietari” va fi să reducă pierderile celor două site-uri. Atât OLX, cât și tocmai.ro, au ajuns, în 2013, la pierderi de aproximativ 5 milioane de euro.

Monetizarea serviciilor

Directorul de afaceri al olx.ro, Cristina Gheorghiţoiu, a declarat că achiziţia va crea o companie mai mare, un produs mai bun pe piaţa de anunţuri, cu rezultate foarte promiţătoare.

„Va întări platforma şi va ajuta la monetizarea serviciilor şi, în cele din urmă, va conduce la generarea de venituri din anunţurile online. Pieţele în care industria anunţurilor online s-a dezvoltat recent necesită investiţii pe termen lung pentru a ajunge la o afacere sustenabilă. Pentru a accelera dezvoltarea în aceste ţări şi pentru a evita investiţiile costisitoare fără un rezultat cert, o astfel de tranzacţie face sens în aceste pieţe”, a afirmat Gheorghiţoiu pentru Mediafax.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •