Pfizer a numit o româncă în funcția de Compliance Lead pentru Europa de Vest

Pfizer a numit o romanca in functia de Compliance Lead pentru Europa de Vest

Într-un comunicat, transmis agențiilor de presă, Pfizer anunță că, de la începutul acestei veri, Nadia Comănescu a preluat funcția de Regional Compliance Lead pentru Europa de Vest. Ea va coordona, de la Londra, implementarea programului de Compliance (conformitate cu legislația și regulamentele interioare) a Pfizer din 20 de țări, printre care Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Germania, Grecia și Elveția. Nadia are o experiență de 6 ani ca Regional Compliance pentru Europa de Est, Europa Centrală, Rusia, Turcia și India.

Din noul său rol, Comănescu va lucra îndeaproape cu echipa de management regional și Divizia de Conformitate pentru a iniția, ghida și coordona crearea și implementarea politicilor, procedurilor și programelor care vor ajuta toate diviziile Pfizer din Europa de Vest să își desfășoare activitatea în deplin acord cu legislația în vigoare și cu regulile de integritate ale companiei.

„Programul de Compliance al Pfizer reprezintă un angajament al tuturor colegilor, de la cel mai înalt nivel de management până la cei aflați la început de drum profesional. Programele noastre de pregătire și structurile organizaționale sunt pregătite să meargă dincolo de simpla conformitate, astfel încât toți colegii noștri să aibă responsabilitatea completă a nivelului de compliance al acțiunilor lor și să le îndeplinească cu integritate. Din această poziție, îmi voi sprijini colegii și echipele de management să ia decizii informate și corecte din punct de vedere etic. De asemenea, voi asigura coordonarea sprijinului profesional necesar pentru înțelegerea legislației și procedurilor, pentru că la baza programului de Compliance al Pfizer se află dorința autentică al colegilor noștri de a fi pe deplin corecți față de pacienți și față de comunitatea științifică.  De asemenea, pentru fiecare coleg care lucrează aici, Departamentul de Compliance este un mediu în care se poate dezvolta ca profesionist și poate avea o contribuție semnificativă la un mediu de afaceri etic”, a spus Nadia Comănescu, Regional Compliance Lead pentru Europa de Vest.

Nadia Comănescu are peste 16 ani de experiență în industria farmaceutică, făcând parte din echipa Pfizer din 2006, când s-a alăturat echipei ca director al departamentului juridic. Ea a condus timp de cinci ani acest departament, coordonând, apoi, Divizia Compliance a Pfizer din poziția de Regional Compliance Lead pentru Europa de Est, Caucaz, Rusia, Tucia și India. Ea s-a remarcat pentru ușurința cu care a creat echipe locale puternice de compliance și programe pentru piețe dificile, dar și pentru eficiența cu care a lucrat în medii multiculturale. Din noua sa poziție, ea va coordona o echipă de Country Compliance Leads, cu ajutorul cărora va crea o rețea multidisciplinară care va avea rolul de a consolida activitățile de compliance în viitor.

„Integritatea este o valoare fundamentală pentru Pfizer, dar și o extraordinară responsabilitate pentru întreaga echipă să respecte standardele foarte înalte de etică al companiei în tot ceea ce fac. În acest context, mă bucur enorm să văd un profesionist desăvârșit precum Nadia fiind atât de apreciat și promovat și sunt sigură că, alături de ea, echipa Pfizer din Europa de Vest își va consolida programul de Compliance”, a adăugat Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România.

Nadia Comănescu este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și deține o diplomă de Master în domeniul Proprietății Intelectuale conferită de Universitatea din București, precum și o diplomă de studii post-universitare de la Churchill College din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie. De asemenea, este absolventa unui program EMBA din cadrul Universității Tiffin din SUA.

Pfizer Inc. este o companie biofarmaceutică, care aplică resursele globale și cunoştinţele ştiinţifice pentru a contribui la îmbunătățirea sănătăţii şi stării de bine a oamenilor, în fiecare etapă a vieţii lor. Portofoliul lor include medicamente şi vaccinuri, precum şi multe dintre cele mai cunoscute produse pentru îngrijire personală din lume. În fiecare zi, echipa Pfizer lucrează pentru a promova îngrijirea stării de sănătate, tratamentul preventiv şi curativ al celor mai de temut afecţiuni din prezent. Pentru a afla mai multe detalii accesaţi www.pfizer.com și www.pfizer.ro.