Schimbare de gardă la vârful gigantului Cisco

John Chambers, cel care s-a aflat în echipa de conducere a companiei timp de peste 20 de ani, va fi înlocuit de către Chuck Robbins, în calitate de CEO, începând din 26 iulie 2015. Chambers rămâne în Cisco, urmând să ocupe funcţia de preşedinte executiv al boardului.

Robbins, care s-a aflat şi el în board, a intrat în Cisco încă din 1997 şi, până de curând, a fost Senior VP pe operaţiuni la nivel global, poziţie din care a generat vânzări în valoare de 47 miliarde de dolari, potrivit comunicatelor de PR ale companiei. El a fost împlicat, de asemenea, în achiziţionarea de către Cisco a Sourcefire şi Meraki.

Citeşte şi Răzvan Sin, numit în funcția de director de ex­pan­siune al Zara

“Este un moment potrivit pentru Chuck Robbins să devină viitorul Chief Executive Officer al Cisco. Am ales un lider foarte puternic pentru o perioadă în care compania se află într-o poziţie deosebit de puternică,” a declarat Chambers, conform site-ului http://techcrunch.com. “Ritmul în care se schimbă astăzi lumea este exponenţial. Toate companiile, oraşele şi ţările devin digitale, într-o piaţă globală în permanentă mişcare, iar rolul Cisco în această transformare digitală n-a fost niciodată mai important. Viitorul nostru CEO va trebui să navigheze într-un mediu extrem de dinamic, să fie capabil să accelereze în direcţiile optime pentru Cisco şi să reinventeze ceea ce trebuie schimbat.”

Citeşte şi Rombertik, virusul care distruge computerele pe care le infectează

De altfel, în miezul acestor vremuri disruptive, schimbările sunt la ordinea zilei la Cisco. Anul trecut, compania şi-a redus cu 8% forţa de muncă pentru a îmbunătăţi structura costurilor şi, recent, a anunţat că intenţionează, foarte probabil, să investească 100 milioane de dolari în Franţa.

(Foto: Brandon Leon, www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •