Work Service Group preia 80% din Grupul APT: care sunt termenii tranzacției

Work Service Group preia 80% din Grupul APT: care sunt termenii tranzactiei

În cadrul unei conferințe susținută de către Sorina Donisa, CEO APT, și Wojciech Mora, reprezentantul Work Service în România, a fost anunțată semnarea unui contract de vânzare a 80% din acțiunile APT către Work Service Group, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de resurse umane din Europa Centrală și de Est.

Începând cu 2007, APT devine una din top 5 companii de resurse umane din România. În urma tranzacției, patru dintre cele șase companii ale grupului vor face parte din brandul Work Service, iar celelalte două vor rămâne sub umbrela APT. Vor avea loc schimbări și în echipa de administrație APT. Doi dintre cei trei membri fondatori – Marilena Petrec și Andrew Littauer – vor face un exit total, iar Sorina Donisa va rămâne în companie, în calitate de administrator și acționar.

Tranzacția se va face în două etape. În luna iunie, pachetul majoritar a fost deja achiziționat de către Work Service Group. Urmează al doilea pas, prin care acesta va deține 80% din cele patru companii APT. După tranzacție, acționariatul va fi format din Work Service și Sorina Donisa.

Serviciile furnizate de către companiile tranzacționate sunt recrutare și selecție, muncă temporară, payroll și administrare și intermediere financiară.

În ceea ce privește angajații, majoritatea sunt pe zona de resurse umane, pentru că acolo sunt angajații temporari și cei implicați în proiecte de outsourcing. Dintre cei 2.152 de angajați în 2016, numărul celor care rămân la APT  este sub 50.

În același timp, dintre cele aproape 27 de milioane de euro, cât reprezintă cifra de afaceri APT în 2016, aproximativ 25 de milioane constituie cifra celor patru companii integrate în Work Service.

Valoarea tranzacției nu a putut fi împărtășită, din motive  de confidențialitate.