ACTOPOLIS – Arta de a acţiona, expoziţie la Arcub

ACTOPOLIS – Arta de a acţiona, expoziţie la Arcub

În toată lumea, oraşele se găsesc în faţa unor provocări. Cum ar putea reuşi demersul de a dezvolta şi menţine spaţiul urban ca spaţiu comun al societăţii, chiar şi în vremuri în care acesta este valorizat din punct de vedere economic şi privatizat? Ce rol joacă în cadrul acestor procese arta, cultura, arhitectura, acţiunea auto-organizată şi activismul?

În ultimii ani, aceste aspecte au fost abordate  în şapte oraşe europene distincte de către artişti, arhitecţi, filozofi, urbanişti şi activişti în cadrul proiectului „ACTOPOLIS – Arta de a acţiona“. Expoziţia prezintă exemple de proiecte din Ankara/Mardin, Atena, Bucureşti, Belgrad, Oberhausen, Sarajevo şi Zagreb. Materialele provenite de la cele peste 45 de proiecte individuale alcătuiesc un repertoriu bogat de posibilităţi pentru a amenaja şi transforma oraşele în care trăim. În plus, oferă inspirație și impulsuri concrete de a acţiona.

În România, proiectul București-Sud. Construiește-ți propriul oraș! vorbeste despre un loc și oamenii acelui loc, și propune un exercițiu de imaginație și responsabilitate: instalația Primari pentru zece minute i-a invitat pe locuitori sa ia decizii pentru ei și pentru orașul lor. Propunerile lor vor putea fi văzute în expoziție, împreună cu tot felul de povești și filme despre energiile din partea necunoscută a orașului.

Vizitatorii vor avea ocazia de a intra și ei în rolul de primar și de a oferi păreri și propuneri pentru oraș.

Informații suplimentare găsiți pe www.actopolis.net și www.goethe.de/bukarest

Expoziția ACTOPOLIS

ARCUB – Gabroveni, str. Lipscani nr. 84 – 90

Vernisaj: miercuri, 5 aprilie, ora 18.30

Durata expoziției: 5 – 26 aprilie

Zile/ore de vizitare: marți-vineri 16:00 – 21:00; sâmbătă-duminică 12:00 – 20:00
Închis în perioada 14 – 17 aprilie

Intrarea este liberă.