Intesa Sanpaolo aduce Expoziția Vedute Venețiene la Muzeul Național de Artă al României

Expozitie Vedute venetiene

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, aduce pentru prima dată în România expoziția Vedute Venețiene, care va fi găzduită timp de o lună la Muzeul Național de Artă al României, din 14 iunie până pe 15 iulie.

Operele de artă barocă din expoziția Vedute Venețiene aparțin unor artiști celebri, maeștri ai genului: Canaletto, Michele Marieschi, Francesco Guardiși Hendrik Frans van Lint. Tablourile provin de la Galleried’Italia – Palazzo Leoni Montanari din Vincenza, unul dintre cele trei muzee aflate sub patronajul Grupului Intesa Sanpaolo.

Expoziția face parte din Progetto Cultura, proiectul cultural de responsabilitate socială al grupului italian, ce are ca scop protejarea, valorizarea și facilitarea accesului publicului la colecțiile valoroase artistice, arhitectonice și arhivistice din propriul patrimoniu. Progetto Cultura reconfirmă folozofia grupului Intesa Sanpaolo, potrivit căreia dezvoltarea culturală și socială a unei țări contribuie implicit și la progresul și dezvoltarea sa economică.

ProgettoCultura este coordonat cu Planul de Afaceri al Băncii, astfel încât să coreleze în mod coerent activitatea specifică unei instituții bancare cu promovarea culturii.

„Îmi face deosebită plăcere să aducem aceste lucrări de artă, din colecția Intesa Sanpaolo, la Muzeul Național de Artă al României. Intesa Sanpaolo activează în țări bogate în cultură și patrimoniu și considerăm că activitățile de gen consolidează semnificativ relațiile dintre comunități. Totodată, credem că investiția în cultură încurajează progresul social și sprijină creșterea economică”, a declarat Gian Maria Gros-Pietro, Președintele Consiliului de Administrație al Intesa Sanpaolo, cu ocazia prima sale vizite în România, la inaugurarea expoziției.

Citeşte şi 18 evenimente artistice românești în 2018

Intesa Sanpaolo Group

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, cu o capitalizare de piață de 53,1 miliarde euro (la finalul lunii aprilie 2018). Intesa Sanpaolo este lider în Italia pe toate zonele de business (retail, corporate și wealth management). Grupul oferă servicii către 12 milioane de clienți, printr-o rețea de peste 4.600 de agenții, distribuite pe toată suprafața Italiei.

Intesa Sanpaolo este singura instituție financiară din Italia care deține propriile muzee, găzduind o colecție impresionantă de 20.000 de opere de artă, dintre care aproape 10.000 au o valoare artistică deosebită.

Muzeul Național de Artă al României

Cu un patrimoniu de peste 100.000 de opere de artă și artefacte, Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei găzduiește Galeria de Artă Europeană și Galeria Națională, ce cuprinde Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă. Tot aici pot fi vizitate Sala Tronului și alte spații de relevanță istorică, precum și numeroase expoziții temporare.

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •