Andrea Bocelli va susţine anul acesta două concerte extraordinare în România

Andrea Bocelli va susţine anul acesta două concerte extraordinare în România

Marele tenor Andrea Bocelli, care va susţine anul acesta două concerte extraordinare în România, primul în Bucureşti, pe data de 22 Iunie şi al doilea la Cluj-Napoca, pe data de 25 Iunie, va avea invitaţi de marcă alături de el. Artişti consacraţi pe marile scene ale lumii vor fi alături de îndrăgitul artist, completând show-ul, care se anunţă a fi mai mult decât grandios.

Printre invitaţii aşteptaţi şi confirmati se numără Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautişti ai momentului. De-a lungul carierei sale, Andrea Griminelli a susţinut concerte în toată lumea, având turnee în Europa, SUA, Japonia şi America de Sud. În anul 1989 câştiga premiul Grammy pentru albumul „Live in Modena, Piazza Grande”. A avut numeroase colaborări cu artişti de renume precum: Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado si Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis şi Ian Anderson de la Jethro Tull.

Ilaria Della Bidia este al doilea nume important care va urca pe scenă alături de legendarul tenor. Studiu, Pasiune şi Iubire – acestea sunt cuvintele cheie care o reprezintă pe Ilaria Della Bidia, o artistă sinceră, versatilă, un spirit ce transmite multă energie şi emotie. Iubirea ei pentru muzica nu are limite, astfel că Ilaria reuşeşte într-o carieră de aproape 15 ani să pună în scenă peste 2000 de concerte în Italia şi în toată lumea (Europa, Rusia, SUA, Africa), având colaborări cu artişti celebri, actori şi dansatori. Printre cei mai renumiţi artişti cu care a colaborat de-a lungul timpului îi amintim pe Maestrul Andrea Bocelli, Lionel Richie, John Legend, Sophia Loren, Reba McEntinre, Ronnie Dunn, Leona Lewis şi mulţi alţii.

Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi şi Puccini, a cântat în gale prestigioase de opera, pe cele mai mari scene ale lumii, alături de dirijori celebri, printre care şi Riccardo Muti. A cantat pe scene importante, precum Teatro dell’Opera din Roma, Teatro La Fenice din Venezia, Arena din Verona, Teatro Filarmonico din Verona, Ravenna Festival, Teatro Comunale din Modena, Teatro del Giglio di Lucca, Wiener Konzerthaus, Grand Theatre Rubinstein Rimsij-Korsakov din Saint Petersburg.

A patra prezenţă internaţională, care i se va alătura lui Andrea Bocelli, este Elizabeth Sombart, o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg, care a avut numeroase colaborari cu artiști ca Augustin Dumay (vioara), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) si Akiko Nakajima (soprana). A concertat alături de Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Național de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru cariera sa artistică. In paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveția Fundația Résonnance care este prezentp în 6 țări si ofera cursuri de muzica clasica gratuite tinerilor talentati. Filiala din Romania își desfășoară activitatea din 2013 în București.