De 1 Decembrie, Sibiul vine la București. La Ateneu!

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va ofera in premiera concertul dedicat Zilei Nationale a Romaniei, la Ateneul Roman din Bucuresti

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu vă oferă în premieră concertul dedicat Zilei Naționale a României, la Ateneul Român din București: duminică, 1 Decembrie 2019, ora 19.00.

Filarmonica Sibiului va fi dirijată de către Cristian Lupeș având doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

“Pentru primul meu întâi decembrie sibian, vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști. Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara construiesc pe cele două scene (Thalia și Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României. Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, dar si deschiderii culturale demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu. La Filarmonică, vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor“, a declarat Cristian Lupeș.

Cristian Lupeș este considerat cel mai nonconformist dirijor român al momentului, cu o ascensiune surprinzătoare și atipică, care fascinează prin ineditul interpretărilor personale și prin conceptele de spectacol neconvenționale pe care și le propune. A urmat cursuri de master la Universität fur Musik und Darstelle Kunst Wien (Universitatea de Muzică din Viena) în anii 2004 şi 2005. În 2010, a devenit Dirijor asistent al Bamberger Symphoniker Stadtphilharmonie și al orchestrelor Tonhalle Zurich, Swiss Romande Orchestra Geneva, Orchestra Rundfunk Berlin, Concertgebow Amsterdam, Orchestre de Chambre de Lausanne. În prezent, este managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu. De-a lungul carierei dirijorale, a colaborat cu orchestrele din: Iaşi, Bacău, Timişoara, Orchestra Radio din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Craiova, Piteşti, Rm. Vâlcea, Galaţi, Bucureşti, Arad, Oradea, Botoşani, Tg Mureș, Camerata Dorin Teodorescu, iar din străinătate, cu orchestrele filarmonice din Île de France Paris, Berna-Elveţia, Bamberg-Germania, Skopje – Macedonia, Grosseto – Italia și ansamblurile de muzică contemporană: Archaeus, Interart etc.
Cristian Lupeș a conceput spectacolele multimedia simfonice: Hollywood Music Stars, Aventurile Fantastice ale lui Peer Gynt, Planetele, Arhitectul și a colaborat la realizarea spectacolului ”Calea Îngerului Uman”.
Biletele pot fi procurate din rețelele iabilet.ro, eventim.ro sau în seara concertului, la intrarea în sală. Prețul unui bilet este de 100 de lei.Programul concertului cuprinde: „Concerthymn” de Liviu Dănceanu, „Percutance” de Gabriel Mălăncioiu, „Scenă pastorală română” de Andrei Tănăsescu, „Ciuleanda” (orchestrație Sorin Petre) de Andrei Tănăsescu, „Poema Română” de George Enescu.

Programul pe zile:

29 noiembrie – 1 decembrie:

Expozitie Artmark Sala Thalia – Sibiu. Intrare liberă

30 noiembrie: Sala Thalia Sibiu, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale 1 Decembrie: intrare pe bază de invitație

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor Cristian Lupeș

Soliști: Sorin Petrescu și Doru Roman

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale 1 Decembrie

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19.00

Transmisiune Live a concertului de la Ateneu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •