Stațiunea Parga, o Veneție în miniatură

Pentru cei indeciși, pentru cei care se află în căutarea de noi destinații de vizitat sau doar pentru cei care-și caută inspirația,  începem o serie de jurnale de călătorie în care adunăm impresii, opinii, emoții ale unor oameni care dincolo de a avea o carieră de succes, își petrec timpul liber descoperind lumea.

Camelia Slivneanu, HR Manager la Aerotravel, ne-a vorbit despre mica Veneție din Grecia, cum este denumită stațiunea Parga, un loc exotic și colorat.

Prima impresie: o Veneție în miniatură

Nu m-am așteptat ca micuța stațiune Pârga să fie atât de frumoasă și de plină de viață.

 A două impresie: că te afli pe o insulă, nu pe continent (nici un turist din seria mea nu i-a spus altfel decât „€œinsulă”).

Parga 1A treia impresie: muzeu în aer liber; căsuțe divers colorate, pe ai căror pereți se cațăra flori de toate culorile; străduțe lărgi de cel mult 50 cm (de fapt, trepte între clădiri); combinația dintre clădiri vechi (originale) și noi (păstrând autenticitatea locului); ghivece din care poți lua frunze să-ți aromatizezi mâncarea (busuioc, rozmarin, mentă).

Nu pot să vă spun câți kilometri am parcurs, atât prin oraș (fiecare străduță are „€œbijuteriile” ei), cât și pe dealuri (cascada chiar este un obiectiv de văzut – dacă nu te oprești la jumătatea drumului, cum sunt tentați cei mai mulți dintre turiști), însă peisajele – atât ziua, cât și noaptea – te fac să uiți de oboseală.

Castelul venețian,€“ deși în paragină,€“ te ajută să reconstitui, folosind imaginația, cum erau organizați locuitorii în vremurile de glorie – și îți oferă și o imagine splendidă asupra celor două golfuri: Valtos și Parga.

Parga 2

Excursia spre Antipaxi și Paxi te transformă în „VIP” pentru că ai impresia că ai ajuns prin nu-știu-care insule exotice. Filmul Laguna Blue în grotele de la Paxi s-a filmat.

Ca să ajungi la Cetate, trebuie să urci o pantă pietruită,  printre case la al căror parter se află magazinele de suveniruri. Și deși ai impresia că locuințele abia se mai țin, tot te oprești să te bucuri de coloritul intens al produselor.

Parga 032

Cafenelele, restaurantele și cluburile încep de pe faleză și se continuă până la Cetatea Venețiană.

Dacă vrei preparate grecești, te oprești la restaurantele Rendevous și Romantica, care-ți oferă și o priveliște superbă asupra golfurilor.

Când mergi din Valtos spre Parga, înainte de a ajunge la Cetate, Taverna Stephanos te îmbie cu preparate din peste proaspăt.

În zona veche a orașului, turiștii aleg Restaurantul Castello, nu doar pentru meniul internațional, ci și pentru faptul că prin podeaua de sticlă este vizibilă crama.”

Citește și Made in UK – 4 zile la Liverpool

  •  
  •  
  •  
  •  
  •