Concert pentru aniversarea a 98 de ani de la unirea cu Basarabia la Arenele Romane din București

Concert pentru aniversarea a 98 de ani de la unirea cu Basarabia la Arenele Romane din București

Trupele Alternosfera, Alexandrina & Band și Gândul Mâței, de peste Prut, dar și  formațiile Domino din Sibiu și Subcarpați din București vor evolua în cadrul unui concert organizat cu prilejul aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, pe 26 martie a.c., la Arenele Romane.

Alexandrina Hristov este o artistă care combină perfect muzica, pictura și poezia. A lansat primul album în aprilie 2009, o colecție de piese noi și vechi, iar cinci ani mai târziu, în 2014, lansează cel de-al doilea album, intitulat „Flori de spin”.

Alternosfera este o formaţie de rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP.

Gândul Mâței este o trupă de Rock alternativ din Chişinău, înfiinţată în 1996, ce combină rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk, cu influenţe din folclorul autohton românesc, punând accent pe trompetă.

Catalogat încă de la debut drept unul dintre cel mai îndrăznețe proiecte muzicale din Sibiu, din ultima perioadă, trupa DOMINO și-a început parcursul artistic în luna ianuarie a anului 2013 la Viena, reprezentând România la Târgul Internațional de Turism. După acest prim concert, formația a urcat pe scena mai multor festivaluri din țară: Padina Fest, Peninsula, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Huet.Urban, Colors of Cluj, Recylyng Rocks și altele.

Subcarpați din București este o trupa care a reușit cu succes să combine mai multe stiluri de muzică aparent incompatibile , dub, breaks, hip-hop rock și elemente tradiționale folclorice românești. A fost înființată în anul 2010 și a lansat până în prezent două volume Subcarpati si underground Folclor.

Concertul se adresează românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în special tinerei generații, creând astfel o punte culturală între românii din Tară și cei din Republica Moldova și va avea loc și la Chișinău în data de 2 aprilie 2016 în Hala 2 Moldova Film.

Evenimentul este organizat în parteneriat de către Centrul pentru Dezvoltare și Integrare Prut, Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara (27 martie 1918).