Cum să începi să-ți construiești cariera mult visată

Cum sa incepi sa-ti construiesti cariera mult visata

Mi-am petrecut o bună parte din viața mea gândindu-mă că oportunitățile ar trebui să-ți cadă din cer. Am auzit poveștile romantice exact despre asta, povestește Haley Hoffman Smith, de la Entrepreneur.com.

Situații „din filme”

În TEDx-ul meu recent, am vorbit despre modul în care actrița Charlize Theron s-a supărat la o bancă atunci când s-a mutat prima dată la Hollywood din Johannesburg, deoarece nu a putut accesa contul ei pentru a retrage bani. Managerul de la Hollywood, John Crosby, s-a întâmplat să fie în bancă în același timp. El a văzut-o cum gesticula și i-a oferit pe loc un rol.

Sau, la fel de ideal: Mandy Moore lucra la un studio din Orlando, când avea 13 ani, iar un livrator FedEx a auzit-o cântând. El i-a trimis înregistrarea prietenului său de la Epic Records, și așa a început cariera ei muzicală.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Dar iată problema cu povești de genul acesta: le auzim suficient încât începem să credem că cineva o să vină să ne „salveze” – fie că este vorba de un manager de la Hollywood cu care ne întâlnim la magazin, sau un livrator FedEx, care ne observă, din întâmplare, talentul. Este ușor să ne introducem visul în buzunarul din spate și să credem că oportunitatea potrivită va cădea din cer cândva. Acesta este un mod periculos de a gândi, deoarece promovează neplăceri în propriile noastre vieți atunci când într-adevăr, trebuie să fim acolo și să muncim pentru a începe carierele noastre de vis.

Deci, cum facem asta? Totul se reduce la viziune, tracțiune și un plan de creare de conținut. Cu o audiență potrivită, nu ai nevoie de acel click sau conexiune magică pentru a începe să îți urmezi cariera viselor tale. Puteți începe singuri.

Ce ține de tine și poți face în acest moment

În loc să aștepți acea audiție sau întâlnire care poate să nu vină niciodată, cum poți arăta ce poți face acum, cu platformele pe care le ai la dispoziție? Cariera mea de vis este să fiu gazdă de emisiuni TV. Când am fost în căutarea unui sfat de la Joya Dass, o prezentatoare TV  și fondatoarea LadyDrinks, mi-a spus că este vorba doar despre punerea de conținut acum, care să reflecte talentele și abilitățile tale.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

„În zilele noastre, rețelele vin la tine dacă ai audiență și faci deja ceea ce ai face în emisiunea lor”, mi-a spus ea. Așadar, dacă poți construi publicul singur, vei avea o mulțime de dovezi că ai un set de abilități sau talent și că ai un atu pe care angajatorii ar trebui să îl vadă și să și-l dorească în echipa lor.

Este ca unul dintre citatele mele preferate: „Fii atât de bun, încât nu te pot ignora”. Jessie James Decker, cântăreața de muzică country și designer de modă, a împărtășit în serialul „Live Talks with Lori” pe Instagram Live că primul lucru pe care ar trebui să îl faci dacă ești cântăreț este să postezi videoclipuri cu tine cântând. Dacă ești bun, oamenii îți vor acorda atenție, te vor urmări și vor împărtăși videoclipul cu alții. Ne gândim atât de des că mai întâi trebuie să ni se „acorde microfonul” sau platforma pentru a arăta ce putem face, dar dacă începem să luăm inițiativa singuri și să credem în talentele noastre este suficient pentru a avea încredere că împărtășirea abilităților noastre ne va duce undeva .

Construiește-ți publicul

Este ușor să spunem „doar începeți”, dar este esențial să fim strategici și cu eforturile noastre. Sunny Lenarduzzi este un expert în marketingul social media care are aproape jumătate de milion de abonați YouTube. Când i-am cerut cele mai bune sfaturi despre construirea unui public pentru cariera ta de vis a spus: „Cele mai de succes canale și clienți cu care am lucrat știu exact cu cine vorbesc și exact ce încearcă să realizeze înainte de a înregistra vreun videoclip. Subliniez că trebuie să cercetați înainte de a înregistra”, mi-a spus ea.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

„Uitați-vă la mentori și influenceri care au exact publicul pe care vrei să-l atragi și studiază ce piese de conținut obțin cel mai mult angajament din partea publicului lor. Asta te va ajuta la informarea tipului de conținut pe care vrei să îl creezi ”, spune ea.

Este cu adevărat că e descurajant să alergi după cariera ta de vis și să te prezinți unui public (inițial) mic, zi de zi. Dar, în cele din urmă, dacă este cu adevărat cariera ta vis, vei dori să te faci auzit. În lumea socială de astăzi, orientată către social media, avem puterea de a profita la maximum de platformele noastre decât să așteptăm să fim descoperiți. Dacă iei lucrurile în serios și creezi consecvent, cariera ta de vis e mai aproape decât crezi.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •