Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Generatia Z considera ca beneficiile sunt mai importante decat salariul

În fiecare an, Societatea Națională de Cercetători de Liceu își desfășoară Sondajul de interese în carieră, care solicită studenților de liceu și de facultate performanți răspunsuri cu privire la planurile și speranțele pentru carierele lor viitoare. Anul acesta, în mijlocul pandemiei, 14.000 de studenți au răspuns la sondaj – 72 la sută dintre ei fiind femei. Deși acest lucru nu se potrivește destul de mult cu demografiile de gen ale celor care urmează facultatea, este adevărat că 56% dintre studenți sunt acum femei și acest număr este în creștere, scrie entrepreneur.com.

Generația Z include pe oricine născut după 1997. Cu 90 de milioane de membri, această este mai mare decât generațiile anterioare. Generația Z a trecut prin 9/11, recesiunea din 2007, criza COVID-19 și acum mișcarea actuală în jurul justiției rasiale. Viața lor a fost marcată de tulburările economice și politice, iar preferințele lor față de angajatori reflectă acest lucru.

„Este vorba despre un grup de tineri adulți împuterniciți care intenționează să modeleze problemele și oportunitățile cu care se confruntă, să nu stea pe margine”, spune James Lewis, președintele NSHSS.

Citește și: Greșeli de social media marketing și cum poți să le repari

„Ne-au spus că drepturile omului au fost preocuparea lor principală, urmată de asistență medicală și educație. Generația Z își va aduce agenda de justiție socială la locul de muncă – se așteaptă ca viitorii angajatori să reflecte convingerile lor, inclusiv să aibă femei și persoane de diferite etnii în poziții de conducere”,

Carierele medicale sunt în top

În ceea ce privește spectrul de gen, generația Z prezintă o mare preferință pentru carierele medicale. „Mulți studenți planifică în avans pentru carierele medicale”, scriu autorii studiului. „Primele trei domenii pe care studenții se așteaptă să lucreze în viitor sunt medical/ sănătate (37 la sută); științe (17 la sută); și biologie / biotehnologie (17 la sută). „

Fără separare între muncă și politică

Aceasta va fi cea mai vocală și politizată generație care va intra încă în forța de muncă și se vor aștepta ca angajatorii să ia o poziție cu privire la problemele de care le pasă. „Într-o lume copleșită de actuala criză rasială, pandemie globală, schimbări climatice, #MeToo și multe altele, generația Z vrea ca angajatorii lor să reflecte asupra convingerilor lor privind justiția socială”, scriu autorii studiului.

„O majoritate (62 la sută) sugerează că este extrem sau foarte important să ai femei în funcții de conducere, iar 63 la sută consideră același lucru cu diversitatea rasială în conducere. Drepturile omului (40 la sută), asistența medicală / sănătatea (39 la sută) și educația (37 la sută) sunt problemele care le pasă cel mai mult.

Aptitudini și abilități

Tinerii din generația Z nu sunt pasionați de ideea de a lucra doar pentru a încasa un salariu. Primul lucru pe care-l caută la un angajator, cu un acord de 72 la sută dintre respondenții la sondaj, este investiția angajatorului lor în dezvoltarea abilităților. „Principalul motor pentru ocuparea forței de muncă viitoare va fi acolo unde pot dobândi abilitățile de care au nevoie pentru a avansa în cariera lor”, spune Lewis.

Banii contează

Cei din generația Z sunt anxioși cu privire la perspectivele lor economice. Aceștia sunt conștiincioși cu privire la datorii, 90% dintre liceeni spunând că intenționează să solicite burse.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

„Aproape două treimi (65 la sută) se așteaptă să aibă un loc de muncă în timpul facultății”, scriu autorii sondajului. „Deși sunt optimiști în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă într-un an de la absolvire (84 la sută), peste jumătate (56 la sută) se așteaptă să locuiască acasă atunci când încep acel loc de muncă. Este important de menționat că acest sentiment a existat la aceste niveluri înainte de COVID-19. ”

Beneficii sau bani

Interesant este faptul că, în timp ce tinerii din generația Z sunt foarte conștienți din punct de vedere financiar, ei au fost încurajați la dezbaterea continuă în jurul asistenței medicale și au fost martorii sistemului copleșit în timpul COVID-19. Toate acestea le-au oferit perspectiva că o asigurare de sănătate bună este mai importantă decât primirea unui salariu mare. „Aceasta ar putea fi prima generație care spune că beneficiile medicale contează cel mai mult într-un loc de muncă”, spune Lewis, „chiar mai mult decât salariul sau programul de lucru flexibil”.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •