Game of Thrones, lecții de negociere din episodul „Dreptatea reginei”

Game of Thrones, lectii de negociere din episodul „Dreptatea reginei”

Celebrul serial Game of Thrones este mai mult decât o dramă fantastică epică (și sângeroasă). Este o broșură complexă despre viață, familie și relații, inclusiv despre dinamica de la locul de muncă și strategii în afaceri. În fiecare săptămână, levo.com recapitulează al șaptelea sezon al serialului Game of Thrones din perspectiva carierei.

„Dreptatea reginei”, al treilea episod al celui de-al șaptelea sezon, a avut câteva momente tensionate și surprinzătoare, dar, mai presus de toate, câteva lecții despre cum să reușești în afaceri fără a încerca cu adevărat. De asemenea, au fost multe lecții despre cum să abordăm o negociere tensionată.

Citeșteș și: The Game of Thrones şi… inteligența emoțională

Stabiliți o legătură

Schimbul de replici ascuțite între Tyrion și Jon Snow, reamintește publicului că aceștia au o relație anterioară și că amândoi au parcurs un drum lung până acolo. Tyrion are o capacitate deosebită de a construi relații rapide cu oamenii, iar atunci când Ser Davos Seaworth se introduce, Tyrion își amintește că s-au luptat unul împotriva celuilalt la bătălia de la Blackwater Bay. Acest raport îl va ajuta pe Tyrion să înțeleagă cum îl poate atrage pe Jon să fie un aliat pentru Daenerys.

Înțelegeți motivațiile potențialului partener

Jon crede că el și Dany au nevoie unul de altul la fel mult. Tyrion face o mișcare înțeleaptă și poartă o conversație cu Jon, pentru a înțelege mai bine de ce ar fi făcut călătoria spre Dragonstone dacă nu avea intenția să îngenuncheze în fața lui Dany. Abia atunci el află că Jon are nevoie de „sticlă de dragon” pentru a face arme, ca să lupte împotriva armatei de ”white walkers”.

Fiți dispuși să faceți concesii

În lumina noilor informații, Tyrion o convinge pe Daenerys că au nevoie de o alianță cu Jon mai mult ca niciodată. Deși el știe că își asumă un risc mare, Tyrion este convins că Jon este demn de încredere, făcându-l mai ușor să recomande lui Dany să-i permită lui Jon să-și ia dragostea de care are nevoie. În cele din urmă, ia sfatul lui Tyrion și îi spune lui Jon că poate să-mi aducă ochelarii pentru a face arme din el. Ceea ce este surprinzător este că ea oferă, de asemenea, tuturor bărbaților de care are nevoie pentru ao face.

Alte lecții din episod

Sansa primește niște sfaturi de la Littlefinger pentru a se asigura că a luat în considerare toate posibilele rezultate ale războiului. Acesta nu este un sfat rău, ba chiar ar trebui să ia în considerare o analiză SWOT. Sansa pare să aibă un talent natural pentru planificare și strategie.

Sam îl vindecă pe Ser Jorah de o boală incurabilă și este felicitat de către Archmaester pentru succesul său primind o nouă plictisitoare de a face copii unor documente. În afaceri, trebuie să știți că uneori veți face imposibilul, dar nu veți primi recompensa pe care o așteptați în acel moment. Totuși, veți fi răsplătiți în alte moduri.

Uneori, acele locuri de muncă pe care le aveți la începutul carierei ar putea părea fără o perspectivă reală. Cu toate acestea, se pare că i-a fost de folos lui Tyrion. Experiența pe care o are, după ce a supravegheat construirea canalelor de la Casterly Rock, i-au permis să stabilească o strategie de atac asupra fortăreței Lannister. Aceasta nu era neapărat victoria militară pe care Tyrion o spera, pentru că Jamie a recunoscut că nu poate suporta un război pe două fronturi.

Încheind cu replica lui Jamie, dn scena finală cu Olenna Tyrel: „Întotdeauna există lecții în eșecuri.”

(Foto: hwww.uproxx.com)