Recenzie de carte: Lucrează simplu – Carson Tate

Carti despre productivitate

Am declarat luna noiembrie luna productivității în redacția Manager Express, astfel că literatura dedicată acestui subiect nu putea trece neobservată. Cartea lui Carson Tate, expert în domeniu, intitulată Work Simply (Lucrează simplu) atinge o serie de aspecte importante legate de raportul dintre tiparul comportamental al fiecăruia și productivitate, de uneltele de care avem nevoie pentru a deveni mai eficienți și de cum putem implementa acestea atât în viața de zi cu zi cât și la birou.

Carson Tate separa oamenii în patru categorii:

Arrangers, cei care se gândesc la proiecte în termeni de resursă umană

Prioritizers, cei care sunt atenți la obiective și la țintele pe care le au de atins

Visualizers, cei care posedă abilitatea de a vedea imaginea de ansamblu

Planners, cei care sunt obsedați de detalii

În cartea Lucrează Simplu veți afla despre:

  • Cum puteți identifica propriul stil de a fi productiv, dar și cum să îi evaluați pe ceilalți.
  • Cum să selectați din noianul de instrumente pe acelea care vă ajută cum să fiți mai eficienți – pornind de la ce stilou vă trebuie până la cum ar trebui să arate biroul vostru.
  • Ce tip de comunicare vi se potrivește – via e-mail sau verbală de exemplu.

Și nu numai. Cartea își propune să te ajute să concepi un sistem funcțional, personal, care să te ducă spre rezultate fără a te mai simți copleșit. Nu toate sfaturile pentru a fi mai productiv se potivesc tuturor, iar oboselii și panicii se mai adaugă și sentimentul de frustrare că metodele aplicate nu dau roade.

Spre deosebire de alte manuale care îți oferă exemple nenumărate care implică alte cazuri concrete, Work Simply este un manual de instrucțiuni, toate opționale, din care, întocmai ca într-un bufet suedez, poți alege ce anume îți vine mănușă, nu înainte de a te ajuta să îți identifici carcateristicile tale de bază în raport cu productivitatea.

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Work Simply, Carson Tate