‘Les Miserables’, filmul premiat la Cannes, va fi proiectat la Bucureşti

'Les Miserables', filmul premiat la Cannes, va fi proiectat la Bucuresti

„Les Miserables”, de Ladj Ly, unul dintre filmele ce au primit Premiul juriului la Cannes 2019, va fi proiectat la festivalul Les Films de Cannes a Bucarest, ce are loc între 18 şi 27 octombrie, informează un comunicat al organizatorilor, transmis AGERPRES.

Pelicula are în centru trei membri ai brigăzii anti-criminalitate care se confruntă cu tensiuni între bandele rivale din vecinătate. Inspirat de revoltele din 2005 de la Paris şi de „La Haine”, filmul e „o perspectivă provocatoare asupra tensiunilor dintre rezidenţii marginali şi poliţie”, arată sursa citată.

La Les Films de Cannes a Bucarest va fi prezentată şi producţia cu care „Les Miserables” a împărţit Premiul juriului pe Croazetă – „Bacurau”, de Kleber Mendonca Filho şi Juliano Dornelles. Acesta este prezentat ca „un portret perseverent şi amplu al unei comunităţi braziliene care luptă împotriva spectrului sumbru al modernităţii”.

Citește și: Filme pe care trebuie să le vezi dacă vrei să devii antreprenor

La Les Films de Cannes a Bucarest vor mai fi prezentate filmele „The Wild Goose Lake”, de Diao Yinan, „Beanpole”, de Kantemir Balagov, ce a luat premiul pentru regie al secţiunii „Un Certain Regard”, şi „The Invisible Life of Euridice Gusmao, de Karim Ainouz – Premiul Un Certain Regard, Cannes 2019.

„Les Miserables” va fi distribuit în cinematografe de Independenţa Film.

Biletele pentru Les Films de Cannes a Bucarest pot fi achiziţionate de pe Eventbook.ro şi de la sediile Eventbook din Bucureşti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •