Noul Volvo XC90, în România. Care sunt caracteristicile SUV-ului

Noul Volvo XC90 este disponibil din 7 aprilie și în România. SUV-ul are o capacitate de 7 locuri, este impresionant din punct de vedere vizual, are dotări premium și sisteme de siguranță aliniate celui
mai înalt standard la nivel global.

Oficialii producătorului suedez au anunțat că, din această săptămână, noul Volvo XC90 va fi comercializat și la noi în țară. Mai mult, 20 de persoane deja au comandat SUV-ul scandinav.

Noul XC90 marchează începutul unui nou capitol în istoria Volvo, surprinzând liniile noului design și încorporând totodată propria gamă de tehnologii care utilizează noua SPA (Scalable Product Architecture).

Prima ediție a noului Volvo XC90 a fost vândută online, stocul de 1,927 de modele
epuizându-se în numai 47 de ore de la lansare, la începutul lui septembrie 2014.

Designul noului XC90

Noul XC90 este primul Volvo care afișează noul logo al companiei, săgeata emblematică fiind aliniată elegant de-a lungul grilajului din față, împreună cu farurile în formă de T, cunoscute și ca ‘’Ciocanele lui Thor’’.

Caroseria mai mare a XC90, cu noua topografie și formele ascuțite se completează cu stopurile, concepute asemenea unor tatuaje, și trasează semnătura liniei de design, semnătură ce va fi folosită și în construcția altor modele din gamă.

Pentru a puncta la capitolul vizual lateral, XC90 vine cu o gamă de jante de până la 22 de inchi.

Interiorul XC90 prezintă cel mai luxos design conceput vreodată pentru un Volvo, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. Cea mai impactantă dotare este consola centrală asemănătoare cu o tabletă. Consola este sufletul unui nou sistem de control, fără butoane, deschizând prin simplitatea sa, un spațiu generos care oferă oportunitatea de a crea o arhitectură internă luxoasă.

Noul XC90 combină în interior materiale precum pielea fină Nappa și lemnul cu detalii finisate, inclusiv un schimbător de viteze acoperit cu cristal produs de faimosul producător de sticlă suedez Orrefors. Butonul de pornire/oprire, precum și cel de control al volumului sunt acoperite cu același tip de cristal.

De asemenea, noul model vine cu scaune concepute inovativ, care oferă mai mult spațiu pentru pasageri în al doilea și al treilea rând de scaune, transformând XC90 într-un autentic SUV de 7 locuri.

Noua strategie de linii de echipare

Noul concept de linii de echipare al Volvo se aseamănă cu un arbore cu 2 ramuri. La baza acestui concept stă un nivel foarte competitiv, Momentum. Inscription și conceptul R-Design formează cele 2 ramuri ale arborelui. Pachetul de Inscription este conceput pentru clienții care doresc un look elegant și o experiență
luxoasă, iar R-design oferă o aură sportivă și dinamică interiorului.

Când vorbim despre dinamica de rulare, XC 90 oferă o croazieră lină, robustă, specifică unui SUV, combinată cu o manevrabilitate precisă și o responsivitate pe măsură. Acesta este un șasiu complet nou, atât în partea frontală, cât și în spate. Structura este cea a unei suspensii double wishbone frontale combinată cu ax integral în spate care este prevăzut cu un arc în formă de frunză, confecționat din aliaj ușor. XC90 este de asemenea echipat cu o suspensie pe aer controlată electronic, cu 5 posibilități de ajustare.

Totodată, noul XC90 oferă o gamă de trenuri de rulare de 2 litri, 4 cilindri de tip Drive-E, acestea oferind o combinație excelentă putere-consum eficient. Vârful de gamă este reprezentat de XC90 Twin Engine, care combină un motor supercharged și turbochaged cu un motor electric, acestea oferind o combinație de
putere și consum redus: 400 de cai putere cu emisii de CO2 de numai 59g/km .

Întreaga gamă de motorizări

XC90 este disopnibil în varianta D5 twin turbo diesel cu 225 cp și 470 Nm, cel mai bun consum din clasă – 6l/100 km și motorul D4 turbo diesel cu 190 cp, 400 Nm și un consum de 5l/100km. Sunt disponibile și două motorizări pe benzină. Prima este un motor T6 cu superchargher și turbină cu 320 cp și un cuplu maxim de 400 Nm. Al doilea este un T5 cu 254 cp și 350 Nm. Toate versiunile de motorizare sunt disponibilie cu o cutie de viteze automată, ca dotare standard.

Mai multe detalii despre noul Volvo XC90 puteți găsi AICI.

(Foto: Volvo)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •