Volvo va renunța la 2000 de posturi

Volvo va renunța la 2000 de posturi

Compania Volvo va renunța la 2000 de posturi din zona administrativă, ceea ce înseamnă 1.8% din forța totală de muncă. Decizia de a face aceste reduceri de personal vine ca urmare investițiile în brand au scăzut semnificativ în ultima perioadă, informează bloomberg.com.

volvo 33

Concedierile fac parte din strategia companiei suedeze, al doilea cel mai mare producător de camioane, de a economisi în jur de patru miliarde de coroane până în 2015. Tăierile de posturi vor afecta în mare sediile Volvo din SUA, Suedia, Franța și Japonia.

Volvo produce camioane în Europa, în America de Nord, dar și în Japonia. Are un total de 112.644 de angajați, dintre care 17.216 sunt temporari sau ocupă funcția de consultant.

„Suntem în mijlocul luării unor decizii și implementării unor acțiuni pentru a putea crește competitivitatea și profitabilitatea companiei. În următorii doi ani, vom lucra din greu pentru a avea o mai mare eficiență a costurilor”, a declarat CEO-ul Volvo, Olof Persson într-un comunicat de presă.

Profitul în al treilea trimestru a scăzut cu 0.9 procente și a ajuns la 1.39 miliarde de coroane. Volvo speră, însă, să aibă o creștere a cererii în America de Nord.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •