O vacanţă de vară la mare, la soare, este ceea ce preferă 65% dintre români

O vacanţă de vară la mare, la soare

Visând la vacanţa de vară… Momentele în care razele de soare, nisipul fin și liniștea pe care marea o șoptește își dau întâlnire de îndată ce ai pus piciorul pe plajă sunt nelipsite din planul călătoriilor de vară. Câteva zile petrecute la plajă sunt ceea ce preferă mai mulți călători români pentru concediul din acest an.

65% dintre aceștia au plănuit o vacanță la plajă, conform studiului internațional despre călătorii realizat de momondo.ro.

La plajă în marile orașe europene

Odată ce temperaturile urcă pe timp de vară, cele mai căutate destinații de către români sunt cele care împart același continent european și din care, implicit, nu lipsește un strop de mare. Grecia, Italia, Spania, Cipru sunt principalele țări către care mai mulți români se îndreaptă vara aceasta. În topul preferințelor se află Barcelona, care a înregistrat cele mai multe căutări de zbor, fiind urmată de Heraklion și Paphos. Totodată, Portugalia și Franța continuă lista destinațiilor către care românii zboară pentru o vacanță la plajă, rămânând în principal în Lisabona și, respectiv, în Nisa.

„Lunile calde de vară promit mai multe experiențe trăite sub cerul liber decât în orice altă perioadă din an. Marile orașe ale lumii își deschid porțile să întâmpine mai mulți călători decât în celelalte luni, iar cele cu ieșire la mare urcă din start în topul căutărilor. Deși costurile de călătorie sunt mai ridicate în această perioadă, rezervarea zborului cu 60 de zile în avans poate aduce economii, în medie de 34%, așa cum arată datele studiului nostru anual de zboruri. În plus, călătorii care caută inspirație și recomandări pot accesa gratuit opțiunea Descoperă și citi despre vacanțele la plajă”, a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt momondo în România.

  • Dintre 10 cele mai populare destinații, cea mai ieftină din punct de vedere al costului de zbor este Atena, conform datelor ro. Un zbor dus-întors către capitala Greciei costă, în medie, 83 de euro / persoană. În această vară, odată cu introducerea ofertelor de zbor direct, Paphos a devenit mai accesibil călătorilor care pornesc la drum din București. Acest oraș cu ieșire la Marea Mediterană a urcat rapid în topul căutărilor, fiind a doua cea mai ieftină destinație în care poți ajunge plătind, în medie, 134 de euro pentru un zbor dus-întors în lunile de vară.
  • Costuri ușor mai ridicate sunt pentru o călătorie către Palermo, în medie de 140 de euro, fiind a treia cea mai ieftină destinație în care mai mulți români merg în concediu la plajă vara aceasta. Pe de altă parte, Lisabona este cea mai scumpă destinație, pentru care va trebui să plătești mai mult decât dublu, comparativ cu zborul către Atena, dacă ai în plan o vacanță acolo în această vară.

Citește și Șapte recomandări de călătorie pentru vacanța în familie

Șapte zile de cazare la hotel în Europa, în medie 476 de euro

În ceea ce privește costurile de cazare pe timpul verii la un hotel de 3-4 stele în marile orașe preferate de călătorii români, acestea schimbă ușor topul celor mai ieftine destinații.

  • Conform Momondo, Atena rămâne cea mai ieftină opțiune pentru vacanță de vară din punct de vedere al prețului pe care românii îl vor plăti la cazare. Pentru o săptămână într-un hotel de 3-4 stele, bugetul mediu ajunge la aproximativ 476 de euro. Palermo este a doua cea mai ieftină destinație de cazare din topul preferințelor românilor în perioada iunie – august 2018, cu un cost mediu de 497 de euro pentru șapte nopți de odihnă la hotel.
  • Deși costurile de zbor către cea mai căutată destinație de către români pentru vara aceasta, Barcelona, o poziționează în primele cinci cele mai ieftine din top 10, când vine vorba de cazarea la hotel, capitala catalană este printre cele mai scumpe opțiuni, alături de Lisabona, Palma de Mallorca și Nisa. Costurile medii pentru o săptămână la hotel de 3-4 stele sunt cuprinse între 777 și 812 euro în aceste destinații.
Cele mai ieftine destinatii internationale de zbor pentru o vacanta la plaja, vara 2018
TOP 10DestinatiiCostul mediu de zbor (EUR)Costul mediu pentru șapte zile de cazare la hotel de 3-4 stele (EUR)
1Atena, Grecia83476
2Paphos, Cipru134518
3Palermo, Italia140497
4Napoli, Italia145518
5Barcelona, Spania160777
6Larnaca, Cipru165539
7Palma de Mallorca, Spania174798
8Nisa, Franta180812
9Heraklion, Grecia184749
10Lisabona, Portugalia207777

Citește și Bugetul românilor pentru vacanțe a crescut cu 30% în ultimii cinci ani

Costuri asemănătoare pentru cazarea în țară

  • Există, totodată, români care preferă să meargă la plajă în țară, în principal la Marea Neagră. Printre cele mai ieftine oferte la hotel de 3-4 stele se numără cele din Costinești și din Eforie Nord. O săptămână de cazare ajunge să coste, în medie, 476 de euro, respectiv 497 de euro.
  • Un buget mai ridicat este de luat în calcul de către cei care vor merge la Neptun, unde costurile pentru șapte zile la hotel de 3-4 stele sunt, în medie, de 560 de euro. Cu variate opțiuni de cazare la hoteluri care mențin aceleași standarde, Constanța și Mamaia sunt destinațiile populare pentru un concediu la plajă, pentru care, însă, bugetul pentru o săptămână urcă la 700, respectiv, 770 de euro.
  • În timp ce bugetul care acoperă cazarea la Costinești și la Eforie Nord poate fi comparat cu cel din Atena și Palermo, o săptămână de odihnă la hotelurile din Constanța și Mamaia ajunge la costurile întâlnite în Heraklion, Barcelona, Lisabona pentru servicii de 3-4 stele.
*Prețurile menționate au fost identificate pe site-ul momondo.ro în iunie 2018 pentru zborurile dus-întors, la clasa Economy, cu plecare din București, pentru călătorii efectuate în perioada 1 iunie – 31 august 2018. Costurile pentru o noapte la hotel de 3-4 stele în destinațiile menționate au fost identificate pe site-ul momondo la nivel global în iunie 2018 pentru perioada 1 iunie – 31 august 2018. Aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile.

Foto: Momondo

Citește și Cartea românească prinde rădăcini. Piața de carte atinge maximul ultimilor 7 ani