Preţul mediu al unei vacanţe de sărbători, în România, este de 311 euro pe pachet

Pretul mediu al unei vacante de sarbatori, in Romania, este de 311 euro pe pachet

Preţul unei vacanţe de sărbători pleacă de la 250 lei pe noapte, cu demipensiune şi o cină festivă inclusă, şi ajunge până la 750 lei pe noapte, pentru două persoane, durata medie a sejurului fiind de trei nopţi, conform unei analize a platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, care arată că preţul mediu al pachetului rezervat a ajuns la 311 euro pe pachet.

Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice sunt cele mai cerute zone din ţară, arată platforma.

„În continuare, românii îşi doresc să meargă la munte de sărbători, fie că ne referim la Valea Prahovei sau la staţiunile mai mici, cum ar fi Rânca, Voineasa sau Arieşeni. În egală măsură, românii îşi doresc să meargă şi în staţiunile balneoclimaterice, unde se pot bucura de băi cu ape termale şi cu proprietăţi curative, în Bucovina şi în Maramureş”, mai arată platforma de rezervări hoteliere.

Preţul mediu al unei vacanţe de sărbători, în România, este de 311 euro pe pachet

Travelminit.ro a înregistrat în acest an cu 22% mai multe rezervări de sărbători decât în 2018, iar preţul vacanţelor în perioada sărbătorilor de iarnă a crescut cu 17%.

”Turiştii români au depăşit de mult nivelul în care îşi doresc de la un hotel sau o pensiune doar cazare. Pachetului rezervat se adaugă şi servirea meselor, fie în regim de pensiune completă, fie demi-pensiune, accesul la SPA şi piscină, masaje de relaxare, plimbări cu calul şi diferite alte activităţi de sezon. Toate aceste elemente contribuie la creşterea preţului mediu al pachetului”, a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro.

Oferta de rezervări a Travelminit.ro conţine 3.500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma estimează 13 milioane de vizitatori pentru anul 2019 şi valoarea totală a rezervărilor la finalul anului 2019 va atinge 14 milioane de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •