Rapsodii la patru mâini, la Mogoșoaia ClasicFest

Rapsodii la 4 maini, la Palatul Mogosoaia

Ediția a VII-a a Mogoșoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores, propune iubitorilor muzicii de calitate un recital deosebit. În Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia vor răsuna duminică, 13 mai 2018, de la ora 12, rapsodii interpretate, în varianta inedită de pian la patru mâini, de „Les Enharmoniques” Piano Duo.

Ansamblul, alcătuit din pianistele Anamaria Biaciu-Popa și Maria Indricău, propune publicului: Rapsodia Ungară nr. 2 de Franz Liszt, Rhapsody in Blue de George Gershwin și Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu.

Cele două pianiste, Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa, au format duo-ul „Les Enharmoniques” în anul 2012 și au devenit o prezență activă pe scenele de concert din țară. În anul 2015 au câștigat Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul Balassi din București, și au participat la evenimentele „Bucharest Music & Film Festival” și „Nocturna Bibliotecilor”.

Citește și Puneți-vă Lisabona pe agenda acestei veri!

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește, pe parcursul a 11 duminici, în perioada 1 aprilie – 3 iunie, 10 recitaluri inedite, susţinute de muzicieni de primă valoare, în cadrul celei de a VII-a ediţii a Mogoşoaia ClasicFest. Concertele vor începe în fiecare duminică, de la ora 12.00.

Pe data de 27 mai, 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc, respectiv 125 de la cea a lui Piotr Ilici Ceikovski, vor fi sărbătoriți printr-un recital susținut de actorul Adrian Titieni și pianista Diana Voronetskaya. Pe data de 3 iunie va evolua mica pianistă Eva Garet, dar și Fernando Mihalache, la acordeoane, care va face o călătorie prin istoria muzicii, pornind de la Bach și ajungând la Richard Galliano.

Sursa: palatebrancovenesti.ro