Șase destinații alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alți ochi Europa

Sase destinatii alternative de Craciun care te fac sa vezi cu alti ochi Europa

Dacă simți că, de câțiva ani încoace, sărbătorile de Crăciun seamănă între ele, că ai vrea să transformi reuniunile de familie sau frământatul cozonacilor într-o aventură ca în filme, poate că este timpul faci ceva diferit anul acesta.

Pentru a-ți da o mână de ajutor și un strop de inspirație, echipa momondo.ro a selectat șase destinații alternative la marile orașe europene și îți dezvăluie o serie de motive pentru care merită să le calci pragul în perioada Crăciunului.

Tromsø, Norvegia
Unde poate fi iarna mai în formă decât la cercul polar arctic? Îmbrăcat în întuneric pe tot parcursul iernii, orașul insular Tromsø se arată în toată splendoarea când vine luna decembrie. Mirosul de clementine, de ramuri de molid și de turtă dulce se țin după tine, iar colindele vor inunda încântătoarea Catedrală Arctică. Localnicii se reunesc în piețe și savurează delicii tradiționale, printre care bulgării de turtă dulce și un ceai cald de vuietoare. Aici ai ocazia să vezi luminile nordice care împânzesc cerul, cunoscute sub numele de aurora boreală. Urmărește-le după-amiaza de la 6 și până la miezul nopții, iar în timp ce aștepți să apară, profită de jocurile pe zăpadă: dă-te cu o sanie trasă de câini, schiază sau, pur și simplu, încumetă-te la o clasică bătaie cu bulgări de zăpadă.

Poți ajunge la Tromsø aterizând mai întâi la Oslo, capitala norvegiană către care găsești zbor direct din București, cu un cost aproximativ de 130 de euro în perioada 20-27 decembrie.

Küssnacht, Elveția
Deși Moș Crăciun este așteptat și primit în toate colțurile lumii cu brațele deschise, nu același lucru se poate spune că se întâmplă în orășelul Küssnacht, aflat pe malul nordic al Lacului Lucerne, lângă Zürich. Aici, localnicii se trezesc dis-de-dimineață pe 5 decembrie ca să îl vâneze pe bătrânul bărbos cu sacul plin de cadouri. Evenimentul, numit „Klausjagen” adică „La vânătoare de Moși”, se numără printre cele mai vechi sărbători de Crăciun din Europa, cu o tradiție încă din Evul Mediu, când comunitățile păgâne încercau să alunge spiritele rele cu explozii zgomotoase. Într-un final, a fost interzis în 1700, dar doar pentru a fi reintrodus un secol mai târziu, sub o nouă formă creștină, de data asta avându-l ca țintă directă pe Moș Nicolae.

Parada are loc în ajun de Moș Nicolae și e compusă din 180 de suflători din corn, 200 de oameni înarmați cu puști, mitre gigantice arhierești luminate cu lumânări asemănătoare cu vitraliile de biserică și 700 de percuționiști care sună din clopote, toți căutându-l și vânându-l pe Moșul cel rebel și cei patru spiriduși negri. În călătoria cu avionul din București la Zürich, ia în calcul un cost mediu de 197 de euro pentru un zbor în perioada Crăciunului.

Citește și Cele mai ieftine destinații însorite în care să evadezi iarna aceasta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •