Cinci idei de vacanță cu buget redus

Cinci idei de vacante cu buget redus

Călătoritul reprezintă una dintre cele mai populare pasiuni în rândul românilor. Tot mai mulți dintre locuitorii țării noastre aleg să se destindă prin city break-uri sau vacanțe mai mult sau mai puțin lungi atât în țară, cât și peste hotare. Dacă experiențele din interiorul granițelor sunt considerate a fi destinate mai degrabă odihnei și relaxării, călătoritul în străinătate este asociat cu explorarea orașelor sau a stațiunilor importante, dar și cu vizitarea principalelor obiective turistice.

Chiar dacă pare scump să călătorești, mai ales în condiții foarte bune, cu puțin efort și muncă de informare poți să descoperi destinații și oferte foarte convenabile și care îți vor permite să vizitezi și să te relaxezi cu un buget destul de restrâns. Iată cinci dintre cele mai interesante locuri pe care le poți vizita, în afara țării, fără să cheltuiești sume impresionante de bani.

Lisabona, Portugalia

Una dintre cele mai vechi capitale din Europa, Lisabona reprezintă un adevărat pol cultural al continentului. Locul din care Marii Descoperitori au plecat pe ocean spre a descoperi, în cele din urmă, chiar America, este unul extrem de primitor cu turiștii și care nu urmărește să îi determine pe aceștia să cheltuiască foarte mulți bani. Biletele care asigură călătoria cu transportul în comun sunt printre cele mai ieftine din vestul continentului, iar obiectivele turistice nu te vor solicita nici ele prea tare. Chiar dacă prețurile nu sunt ostentative, oferta turistică e absolut impresionantă, scrie Agerpres.ro.

Poți să vizitezi atât Lisabona, un oraș superb, caracterizat de diversitate și de un aer boem care te face să te destresezi instant, cât și împrejurimile. Nu sunt de ratat castelele de la Sintra, dar nici Cabo da Roca, cel mai vestic loc al continentului și localitatea din care poți admira oceanul. La distanță scurtă există și stațiunea litorală Cascais, unde poți merge pe timpul verii, pentru a sta la plajă. Din nefericire zborul până la Lisabona nu este mereu tocmai ieftin, însă dacă apelezi la o agenție de turism ai șanse să prinzi o ofertă de nerefuzat.

Roma, Italia

O altă capitală europeană absolut superbă, Roma prezintă și avantajul de a beneficia de rute low-cost, astfel că poți călători foarte ieftin cu avionul până în Cetatea Eternă. Orașul este unul care nu mai are nevoie de nicio prezentare, pe care toți europenii îl iubesc, dar care te va impresiona mereu, indiferent de cât de bine crezi că îl cunoști deja.

Coloseumul, Vaticanul, Castelul Sant’Angelo, dar și Fontana di Trevi reprezintă monumente de o importanță colosală  pentru cultura europeană, iar prețurile pe care trebuie să le plătești pentru a le vedea sunt cât se poate de rezonabile. De altfel, la fel ca majoritatea marilor capitale ale continentului, Roma pune la dispoziția turistilor celebrul Roma pass, cu ajutorul căruia poți avea acces gratuit la unele obiective și prioritate la achiziția biletelor pentru altele.

Viena, Austria

Capitala Austriei este un oraș destul de scump, comparativ cu Lisabona sau Roma, pentru că atât obiectivele cât și restaurantele te vor determina să scoți din buzunar sume considerabile. Totuși, transportul și cazarea sunt disponibile la prețuri accesibile, ceea ce va conduce la o compensare. De altfel, Viena este un oraș absolut impresionant și pe care merită să îl vizitezi preț de 3-4 zile. Fii foarte atent la sistemul de transport în comun, pentru că este destul de diferit față de cel din alte țări.

Berlin, Germania

O altă capitală cu puternică încărcătură istorică și cu transport în comun care poate ascunde capcane (amenzi) neașteptate este Berlinul. Capitala Germaniei oferă numeroase expoziții, muzee și monumente importante pentru bătrânul continent, dar plusează și cu posibilitățile de distracție de pe timpul nopții. Berlinul este una dintre capitalele cu cea mai vie viață de noapte, iar turiștii care ajung acolo sunt cuceriți de atmosfera din oraș. Prețurile nu sunt deloc mari, iar ofertele low-cost sunt disponibile pe parcursul întregului an.

Cracovia, Polonia

Al doilea cel mai mare oraș din Polonia, Cracovia, este o adevărată bijuterie culturală și arhitecturală a Europei. Orașul poate fi vizitat în două zile, iar sejurul tău poate fi completat și cu o vizită la Birkenau, unde poți vedea lagărul de concentrare nazist Auschwitz. Aceasta poate fi o experiență de care să îți amintești toată viața, iar costurile nu vor fi deloc ridicate.

Vacanțele cu buget redus nu sunt deloc o idee imposibil de pus în practică, ba chiar te pot purta în locuri extrem de frumoase.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •